Itt találod a lakásbiztosítási kötvényedet

|

Lakáskötvény keresése
Találd meg Te is lakáskötvényedet!

Olvasási idő: kb. 4 perc

  • Mit tartalmaz a lakásbiztosítási kötvény?
  • Mikor van rá szükségük?
  • Hol találod a lakásbiztosítási kötvényed? 

Lakásbiztosítási kötvény (fedezetet igazoló dokumentum) az a fontos dokumentum, amely tartalmazza, hogy a biztosító milyen esetekben és milyen összeghatáron belül nyújt védelmet vagy kártérítést veszteség, illetve kár esetén.   

    Lakáskötvény

    Azaz ebben a dokumentumban megtalálható: 

    • a biztosítás tartama (határozott vagy határozatlan tartamra szóló) 
    • a biztosított épületek, építmények, a biztosított ingóságok biztosítási értéke 
    • a kiegészítő biztosítások és a hozzájuk kapcsolódó fedezetek 
    • valamint a szerződés éves díja 

    A lakásbiztosítási kötvényre általában káresemény bekövetkeztekor vagy szerződésünk évfordulóra történő felmondásakor van szükségünk. Viszont a márciusi lakáskampány apropójából is kiemelt fontosságú a megléte, hiszen most lehetőségünk van arra, hogy a meglévő lakásbiztosításunkat aktualizáljuk, igényeinkre szabjuk, vagy akár felmondhassuk és egy megfelelőbbet köthessünk. Ennek első lépésként érdemes a meglévő lakásbiztosítási kötvényünk alapján a biztosításunkat egy szakértő bevonásával átvizsgálni. (A lakásbiztosításról bővebben ebből a cikkből tájékozódhatsz)

    Hol találod a lakásbiztosítási kötvényed?

    A szerződéskötés során a biztosító az ügyfelek számára postai vagy elektronikus úton juttatja el, olyan Azok számára, akik rendelkeznek ügyfélfiókkal, összegyűjtöttük, hogy egyes biztosítók webes felületein hol találhatóak meg (ABC sorrendben listázva).  

    Alfa Biztosító  

    Az „Online Ügyintézés” gombra kattintva megjelenik a belépéshez szükséges adatkérő felület. A szükséges adatok megadását követően listázódnak a szerződések. Az adott szerződés melletti nyílra kattintva betöltődnek a szerződés adatai. Az „Igazolások” menüpont alatt pedig megtalálható a „Kötvény” opció. A „Kérem a kötvényt” gomb megnyomásával lekérhető a kötvény, ami 5 munkanapon belül érkezik meg e-mailen. 

    Elérési út: Online Ügyintézés > adatkérő felület > szerződések > Igazolások > Kötvénysító 

    Az ügyfélfiók linkje 


    Allianz Bizto

    A főoldalon az „Ügyfélportál bejelentkezés” menüpontot kell kiválasztani. A bejelentkezést követően megjelennek a szerződések. Az adott szerződés kiválasztása után a „Részletek” gombra kattintva megjelennek a díjadatok. A „Kötvény letöltése” gomb kiválasztásával pedig letölthető a kötvény.  

    Elérési út: Ügyfélportál > Részletek > Kötvény letöltése 

    Az ügyfélfiók linkje 


    Generali Biztosító 

    Weben a „Bejelentkezés” gombra kattintva megjelenik a Belépés menüpont. A bejelentkezési adatok megadása után listázódnak a szerződések. A „Szerződés adatai” gombra kattintva, megnyílnak a díjadatok. A „Dokumentumok” gomb választásával pedig elérhetővé válik a kötvény, amelyre kattintva automatikusan letöltődik a kiválasztott dokumentum.  

    Elérési út: Bejelentkezés > Szerződés adatai > Dokumentumok 

    Az ügyfélfiók linkje 


    Groupama Biztosító 

    A fő oldalon az „Ügyintézés” menüpontra kattintva az opciók közül a „Dokumentumigénylés”-t kell választani a kötvény és a díjadatok lekéréséhez. Az igényelt dokumentum kiválasztása után a felugró ablakban meg kell adni a szerződésszámot és a a szerződő születési dátumát, majd a „Keresés” gombra kattintva elérhetővé válik a kiválasztott dokumentum. 

    Elérési út: Ügyintézés > Dokumentumigénylés > Adatok megadása 

    Az ügyfélfiók linkje 


    K&H Biztosító 

    A webes felületen a „Biztosítások” menüpontra kattintva, az „Online ügyintézés” opciót kell választani. Majd a „Lakásbiztosítás” mezőben található lenyíló menüpontok közül az „Igazolás” opcióra kell kattintani. A szükséges adatok megadása után aktívvá válik az „Azonosítás” gomb, amelyre kattintva folytatható a lekérdezés. Kötvény kérése esetén a „Kötvény pótlása” mezőt kell kiválasztani, amely után megadható, hogy e-mailben vagy postán küldjék el, a kért dokumentumot.  

    Elérési út: Biztosítások > Online ügyintézés > Lakásbiztosítás > Igazolás > Azonosítás > Kötvény pótlása

    Az ügyfélfiók linkje 


    UNION Biztosító  

    Az biztosító weboldalán az „Online ügyfélszolgálat” menüpontra kattintva lehet megkezdeni az ügyintézést. A „Lakásbiztosítás” opció kiválasztását követően, a szükséges adatok megadása után (szerződésszám, születési dátum), aktívvá válik a „Tovább” gomb. Az azonosításhoz SMS-ben kapott kód beírásával, és a „Tovább” gombra kattintva látóvá válnak a a meglévő szerződés adatai, továbbá egy kattintással letölthető a kötvény is.  

    Elérési út: Online ügyfélszolgálat > Lakásbiztosítás > Adatok megadása > Azonosítás

    Az ügyfélfiók linkje 


    UNIQA Biztosító  

    Az UNIQA biztosítónál e-mail-ben vagy telefonon keresztül van lehetőség a kötvény lekérésére. Az elérhetőségek megtalálhatók a honlapon, a főoldal alján. E-mail-es igénylés esetén a tárgynak a következőt kell megadni: „Kötvény lekérési igény”, a szövegben pedig a szerződő fél nevét és a szerződésszámot mindenképpen fel kell tüntetni.  

    Elérési út: Weboldal > Elérhetőségek

    Az ügyfélfiók linkje 


    Ügyfélportállal rendelkező biztosító, ahol nem lekérdezhető a kötvény 

    SIGNAL Biztosító  

    A Signal biztosító esetében nincs lehetőség online kötvény lekérésre és díj ellenőrzésre sem.  Ezt kizárólag egy kötvény igénylő lap kitöltésével és elektronikus beküldésével lehet megtenni.  

    Igénylő link itt érhető el

    Olvassa el:

    Trendmánia lakásbiztosítás

    | OVB Vermögensberatung Kft.

    Fókuszban a lakásbiztosítás

    A lakásbiztosítások jelentős részében az évek során nem történik értékkövetés, pedig ingatlanunk és a benne tárolt értéktárgyak az évek alatt változnak. Hogy ez miért lehet probléma? Erről is beszélünk a Trendmánia legújabb adásában.

    Lakáskampány

    | OVB Vermögensberatung Kft.

    Lehet, hogy nem megfelelő védelmet nyújt a lakásbiztosításunk? 

    Lakásunk, otthonunk és a benne tárolt értéktárgyak az évek alatt változnak. Viszont a lakásbiztosításunk automatikusan nem követi le ezeket a változásokat. Miért lehet ez probléma? Mert egy nem aktualizált lakásbiztosítás nem nyújt számunkra megfelelő védelmet, így egy esetleges káresemény során nem biztos, hogy a biztosító teljes mértékben megtéríti a kárunkat.