Advisor image OVB

Szabó Krisztián Attila — Budapest

területi igazgató

A jó pénzügyi tanácsadás során a legfontosabb, hogy Ön minden lépést megértsen. Ezért részletesen elmagyarázom Önnek, miért javasolok egy bizonyos pénzügyi megoldást, és milyen mértékben felel meg Önnek és saját, egyéni igényeinek.

Kapcsolatfelvétel

ERROR: Content Element with uid "66402" and type "gridelements_pi1" has no rendering definition!

Tanácsadás – rendszerrel

Elemzés, tanácsadás és folyamatos iránymutatás – ezek kínálatunk alapelemei. Az elemző interjúval kezdjük, amelyben elegendő időt szánok arra, hogy megismerjem Önt. Milyen is az Ön pénzügyi helyzete? Vannak tervei a jövőre nézve? Milyen kívánságai és céljai vannak? Ennek alapján a tanácsadás következik, amelyben bemutatom az Ön egyéni igényeire szabott pénzügyi megoldást. Ezt követően rendszeresen kapcsolatba lépünk Önnel iránymutató beszélgetések keretén belül, hogy mindig hozzáigazíthassa pénzügyi terveit jelenlegi életkörülményéhez.

Szeretne szakmailag új utakon járni? Vágjon bele velünk új karrierjébe!

Rugalmasság, önrendelkezés és egy olyan kielégítő karrier, melynek értelme és célja van - ez teszi különlegessé az OVB pénzügyi tanácsadói feladatot.
Csak az Ön elkötelezettségén múlik, milyen magasra jut nálunk. Ha elege van a monoton napi munkából, és helyette önálló módon szeretne dolgozni, és kompetens és kedves kollégákkal szeretne együttműködni, nálunk jó helyen jár.

Bemutatkozás

2006-ban találkoztam az OVB-vel először és azonnal jött a felismerés, hogy életem egyik legjobb lehetőségére találtam rá, ha megfelelően használom ki a cég nyújtotta potenciált. Büszkén mondhatom, hogy a szorgalmas, kitartó munkámnak, a lojalitásomnak és persze a vezetőim támogatásának köszönhetően kezdeti számításaimat maximálisan túlszárnyaltam. Mindeközben pénzügyi tanácsadóként több száz ügyfelet közvetlenül, az igazgatóságom lelkes kollégái által pedig több ezer ügyfelet szolgáltunk ki. E tevékenység áldásos eredményeként pedig a csapatomból többen értek el sikereket, váltak vezetővé, akár igazgatóvá.

Víziónk a feleségemmel, hogy a pénzügyi tanácsadást a jogászi hivatás elismertségi szintjére emeljük, egyszóval presztízs szakmává tegyük. Ezért úgy gondolom, hogy akkor méltó valaki ehhez a szakmához, ha rendelkezik kellő alázattal emberileg és szakmailag egyaránt, kellő éhsége van a tudásra, vannak valós céljai, amiért hajlandó folyamatosan tanulni és kitartóan küzdeni. 

Az egyik legfontosabb alappillérnek tartom üzletpolitikámban az ügyfeleimmel való hosszú távú – akár egész életen átívelő – kapcsolatok kiépítését és fenntartását, és ezt a fajta hosszú távú gondolkodást szorgalmazom a munkatársaim esetében is. Ehhez nélkülözhetetlennek tartom, hogy mindig az ügyfeleink érdeke és elégedettsége legyen a legfontosabb cél, hiszen így válhatunk valójában a család pénzügyi tanácsadójává. Úgy gondolom, hogy az OVB által nyújtott stabil német háttér, a folyamatos innováció és az ügyfeleink széles körű kiszolgálását lehetővé tevő allfinanz koncepció ennek a korrekt ügyfélközpontú szemléletmódnak a megvalósítását maximálisan lehetővé teszi. 

Ügyfélvélemények

2008 óta ismerem Szabó Krisztiánt, az OVB pénzügyi tanácsadóját. Korábban is számos pénzügyi tanácsadó keresett meg, akiket rendre visszautasítottam, nem bíztam bennük, egészen addig, míg egyszer kivételt tettem és egy barátom ajánlására meghallgattam Krisztiánt. Mai napig nem bántam meg, hogy így döntöttem, már első beszélgetésünkkor meggyőzött pénzügyi szakértelméről, korrektül, teljes körűen tájékoztatott az éppen aktuális pénzügyi lehetőségekről mind megtakarítás, biztosítás, mind hitelfelvétel terén. Nem próbált meg egyetlen termékre sem rábeszélni, elfogadta, ha valamelyik cég nem volt szimpatikus, nem erőltette a szerződéskötést. Nem akart mindenáron rám tukmálni valamilyen pénzügyi "terméket", nekem nagyon szimpatikus volt a hozzáállása, azt éreztem, hogy elsődleges célja a hosszú távú és mindkettőnknek gyümölcsöző pénzügyi kapcsolat kialakítása, nem a pillanatnyi haszonszerzésre törekszik. Először kisebb összegű szerződéseket kötöttem vele, vagyis rajta keresztül (biztosítás, megtakarítás stb.), majd 2010-ben segített egy nagyobb összegű hitelfelvételben, ahol teljes körültekintéssel, a ránk szabott hitelkonstrukciót találta meg nekünk a legkedvezőbb pénzügyi cégnél. Így nagyrészt neki is köszönhetem akkori lakásvásárlásunkat, majd a folyamatos segítséget a hitel kezelésekor, törlesztésekor. Külön kiemelem, hogy a szerződések megkötése után sem hagyott magamra, bármikor rendelkezésemre állt a biztosítással egybekötött befektetésem intézésében. Sajnos én a mai napig nem tudok kiigazodni a részvény és befektetési alapok kezelésében, mikor hova csoportosítsam a pénzemet, de van egy nagyszerű pénzügyi tanácsadóm, akit bármikor kereshetek és segít ebben. Összegezve: amiért a mai napig az OVB, illetve kimondottan Szabó Krisztián a pénzügyi tanácsadóm, az a magas szakmai hozzáértése mellett az empatikus, segítőkész és rugalmas hozzáállása, tudom, hogy bármikor, bármilyen pénzügyi kérdésben kereshetem. Remélem még sokáig lesz a segítségemre pénzügyi dolgokban.

Szabó Krisztián Attilát egy volt munkatársam ajánlása alapján 2010-ben kerestük fel. Lakásvásárlás előtt álltunk, amelyhez hitelt kívántunk felvenni. Krisztián szakmailag rendkívül felkészült volt, több finanszírozási konstrukciót is ismertetett, mindegyikkel kapcsolatban őszintén elmondta az előnyöket és a hátrányokat. Az általunk kiválasztott konstrukcióhoz megkereste a számunkra legkedvezőbb ajánlatot biztosító pénzintézetet, amellyel megkötöttük a hitelszerződést. Tanácsadási tevékenysége során mindvégig a mi igényeinket tartotta szem előtt, nem a saját elképzelését próbálta ránk erőltetni. A lakásvásárlást követően Krisztián más területen is segítségünkre volt az elmúlt években, biztosítási és befektetési ügyekben is hozzá fordultunk. Személyét az évek során már több barátunknak és ismerősünknek is nyugodt szívvel ajánlottuk.

Szabó Krisztiánnal 2008 őszén találkoztam. Egy megtakarításokkal kapcsolatos közvélemény kutatás kapcsán adtam meg az elérhetőségeimet, és ez után keresett meg telefonon, majd személyesen. Elmondta, mivel foglalkozik, és nem tagadom, gyorsan megtetszettek az általa bemutatott és felkínált megtakarítási formák. Találkozásunk óta a családunk "személyes pénzügyi tanácsadója". Számtalan pénzügyi szolgáltatási szerződés megkötésében segített a családnak. Ilyenek voltak például ingatlanbiztosítási szerződések, befektetési egységekhez kötött életbiztosítási szerződések. Segített bankszámlanyitásban, illetve legutóbb egy életbiztosítással egybekötött nyugdíj megtakarítási szerződés megkötésében. Krisztián személyében az tetszik, hogy nem erőszakos, nem nyomulós típus. Mindig naprakész ismeretekkel rendelkezik az általa közvetített termékekről. Őszinte, segítőkész embernek tartom. Egy-egy szolgáltatásról, "pénzügyi termékről" elmondja a kedvező és kedvezőtlen információkat egyaránt. Folyamatosan tartja velem a kapcsolatot. Mindig megkérdezi, van-e kérdésem, tud-e valamiben segíteni. Örülök, hogy Ő a tanácsadónk.

Szabó Krisztián Attilával - és rajta keresztül az OVB-vel - 2008-ban találkoztam először, amikor egy személyes beszélgetés keretein belül felmérte, hogy miben tudna segíteni nekem. Azóta Ő a személyes pénzügyi tanácsadóm. Akkor egy életbiztosítással egybekötött megtakarítást ajánlott számomra, de azóta már nagyon sok biztosítási és megtakarítási szerződést kötöttem nála - kezdve az egyszerű lakásbiztosítástól a jogvédelmi biztosításon keresztül a nyugdíjbiztosítási szerződésig - az aktuális élethelyzetemnek éppen megfelelően. A gyermekeim születésekor például segített abban, hogy milyen módon lehet igénybe venni az adómentes megtakarítást és a 20%-os adó-visszatérítést az ún. szülés szolgáltatás segítségével. Ez nagyon hasznos információ volt számunkra, amit ki is használtunk. Az eddigi életem során másik nagyon hasznos dolog, amiben szintén Krisztián segített, az a jogvédelmi biztosítás megkötése volt. Ez a biztosítási szerződés is már több esetben bizonyította, hogy érdemes volt megkötni, jó szolgálatot tett számomra. Összegezve: Krisztián minden élethelyzetre tud pénzügyi segítséget vagy megtakarítási formát ajánlani bárki számára, aki elfogadja a segítségét. Természetesen utána lehet járni mindennek személyesen is és az interneten is, és meg lehet találni egyedül is ezeket a megoldásokat, de ez rengeteg idejébe és energiájába kerül bárkinek, aki nem hozzáértő, illetve nem tudja, hogy mikor milyen pénzügyi megtakarítást lehet éppen igénybe venni. Számomra azért is fontos, hogy Krisztián a pénzügyi tanácsadóm, mert nem nekem kell utánajárnom ezeknek a dolgoknak, hanem tőle kell csak tanácsot kérnem. Amennyiben viszont szükségem van bármilyen ilyen jellegű szerződésre, akkor Ő házhoz jön és a lehető legnagyobb kedvezményt érvényesítve meg is köti velem a szerződést. Végül, de nem utolsósorban Krisztián nagyon elhivatott a munkáját illetően, ezáltal még biztosan sokáig fog segítséget nyújtani számomra és a korábbi szerződéseim kapcsán is bátran fordulhatok még hozzá később is a jövőben.

Az OVB-vel már több mint 6 éve kerültünk kapcsolatba. Dea és Krisztián keresett meg minket és javasolták, hogy kisfiunk születése előtt érdemes lenne egy önsegélyező pénztárba belépni, hiszen kisfiunk születése után így akár 150.000 Ft adó visszatérítést is kaphatunk. Nem hallottunk korábban erről a lehetőségről, viszont szakmai hozzáértésük, kedvességük, szimpátiájuk egyértelműen arra a döntésre ösztönzött, hogy tegyük meg ezt a lépést. Aztán javasolták, hogy nézzük át a korábbi, elavult biztosításainkat, ennek köszönhetően mikor évekkel később férjemnek eltört a lába és kórházi kezelésre, majdnem 6 hét fekvésre szorult, rendkívül jól jött az a hatalmas összeg, amit a biztosításai fizettek nekünk. A GYES-kiegészítő szolgáltatást ismét igénybe vettük, mikor kislányunk született, és ekkor sem csalódtunk az OVB-ben.  Nagyon örülünk, hogy sok éve kapcsolatba kerültünk Krisztiánékkal, és anyaként nagy nyugalommal tölt el, hogy saját pénzügyi tanácsadónk van, aki úgy kezeli a pénzügyeinket, hogy mi maximálisan nyugodtak lehetünk. Deát és Krisztiánt azóta már több ismerősünknek ajánlottuk, akik hasonló tapasztalatokról számoltak be nekünk a találkozásuk után. 

2008 végén találkoztunk először. Egy jó barátom ajánlásával Krisztián hívott fel, hogy hátha tudna segíteni néhány pénzügyi tanáccsal. Voltak kételyeim és nem vártam sokat a találkozótól, de végül úgy döntöttem adok egy esélyt a dolognak. Egy gyorsétteremben találkoztunk. Egy, az aktuális divat szerint öltözött fiatalemberrel pacsiztunk, aki égett a vágytól, hogy egy dosszié segítségével mondja el az OVB rövid történetét, majd az aktuális pénzügyi trendekről tájékoztasson. Ha most az OVB tökéletességéről akarsz meggyőzni, akkor rövid beszélgetés lesz - mondtam és valóban azt gondoltam, hogy rövid társalgásnak nézünk elébe. De Krisztián tudott váltani és átugorva a dosszié nagy részét nem húzta az időt, hanem a lényegre tért. Tudott olyat mondani és azt úgy előadni, hogy felkeltse az érdeklődésemet. A beszélgetés során az is kiderült, hogy mindketten rajongunk a sportért, azon belül a testépítés a kedvencünk és Arnold mindkettőnk példaképe ezen a téren. Azóta közel 8 év telt el, sokszor kerestem meg őt tényleges problémáimmal és gyakran csak úgy, amikor a véleményére voltam kíváncsi egy-egy témában. Minden esetben őszintén elmondta a véleményét és igyekezett segíteni, aprólékosan tájékoztatni. Segített - hogy csak a leglényegesebb témákat említsem -:

 • amikor hitelt kerestem a lakásunk finanszírozásához,
 • amikor megtakarítással kombinált életbiztosítást szerettem volna kötni, sőt ezt a témát újra tudta értelmezni néhány év elteltével,
 • amikor adó-visszatérítés lehetőségére hívta fel a figyelmemet,
 • amikor a magánnyugdíjpénztári megtakarítással kapcsolatban voltak kérdéseim.

Nagyon hálás vagyok neki, mert nélküle nem, vagy csak nagyon komoly idő- és energia ráfordítással tudtam volna hasonlóan jó megoldásokat találni a piacon. Az elmúlt 8 évben sok minden megváltozott az életünkben, mindketten megnősültünk és gyermeket vállaltunk, de bármikor hívom, úgy érzem, hogy örül a hívásomnak és mindent megtesz, hogy segíthessen. Van úgy, hogy hónapok peregnek le a beszélgetéseink között, de minden esetben onnan folytatjuk az eszmecserét, ahol abbahagytuk. Örülök, hogy adtam egy esélyt annak idején ennek a fiatalembernek és remélem, hogy továbbra is tudjuk egymást támogatni a pénzügyi és a magánéletben egyaránt.

Személyes információk

Boldog házasságban élek a szívem választottjával, akit az OVB-nél ismertem meg 2008-ban. Különös módon első találkozásaink egyikénél tudtam már, hogy Ő a másik felem és gyermekeim leendő édesanyja. A jogi diplomája megszerzése után feleségemmel együtt dolgoztunk a cégnél igazi családi vállalkozásként, egészen kislányunk születéséig.

Gyermekünk születésével családi szinten a prioritások változtak, mindazonáltal amikor szükséges, továbbra is segíti munkámat és aktívan támogat a vállalkozásunk fejlesztésében.

Hobby: crossfit, autók

Elért sikerek: 

 • Erőemelő magyar bajnokság 2007-2008 Junior korcsoport bronz és ezüst érmek 125 kg-os súlycsoportban
 • Felhúzó magyar bajnokság 2008 aranyérem 125 kg-os súlycsoportban
 • OVB Magyaroszág Minőségdíjának átvétele közel 1.000 munkatárs előtt 2015-ben, majd 2016-ban is az előző évek munkáiért. 
 • Igazgatói kinevezésem 27 évesen.
 • Munkatársaim vezetői, igazgatói kinevezései.
 • 2010-ben 25 évesen már saját irodát tudtam nyitni Budapest belvárosában, legelőször az Astoriánál, majd a Gozsdu udvarban, utána a Bazilikánál.
 • Az az átlagon felüli egzisztencia, amit szorgalmas, becsületes, kitartó munkával tudok biztosítani a családomnak azon tevékenységemnek köszönhetően, hogy segítem az ügyfeleinket a pénzpiacon eligazodni, és a munkatársaimat a céljaik elérésében.

Munkán kívüli tevékenység: Család, Biblia olvasás 

Advisor image OVB

Szabó Krisztián Attila

területi igazgató

1075 Budapest
Madách Imre út 8. IV/5. 38-as kapucsengő

Szabó Krisztián Attila

területi igazgató

1075 Budapest
Madách Imre út 8. IV/5. 38-as kapucsengő


Kérjük, javasoljon időpontot egy személyes beszélgetésre.
 :