»Egészségesnek lenni és egészségesnek maradni«

A saját jólétünk biztonsága mindig az első helyen kell, hogy álljon. Az egyénileg eltérő igények különösen ezen a téren nagyon különbözőek. Vajon melyik stratégia felel meg nekem?

Az egészség védelme az alfa és az omega

Az egészség mindenki számára a legfontosabb kincs. Aki kimerült, nem tud száz százalékot nyújtani a hétköznapokban és rosszabb esetben még a munkából is kiesik. Az egészség tehát az alapja minden további tervnek – a munkában és a magánéletben egyaránt. Ezért nagyon fontos, hogy megfelelően védjük azt, illetve előre gondoskodjunk magunkról betegség esetére is.

Szeretnénk mielőbb ismét lábra állni. Erre több lehetőség is adódik, de nem minden öngondoskodási forma lesz megfelelő Önnek. Az OVB  segít, hogy jó döntést hozhasson.

»Szeretek táncolni és egészségesen élek. Szeretnék 50 év múlva is ilyen életet élni, és életvidám, jó erőben lévő nagymamaként ropni majd a táncparketten.«

»26 éves vagyok és szeretek táncolni. Elmondható rólam, hogy egészségesen élek: figyelek a helyes táplálkozásra, sportolok és általában elégedett vagyok az életemmel. Nagyon fontos számomra, hogy ez így is maradjon. Szeretnék 50 év múlva is ilyen életet élni és életvidám, jó erőben lévő nagymamaként ropni majd a táncparketten. Az egyetlen dolog, ami megakadályozhatna ebben, egy baleset vagy egy súlyos sérülés. Sajnos ez nem ritka a táncosok körében. De ritkán gondolok rá. Pontosabban, nem akarok emiatt aggódni. Táncosnő barátnőmön keresztül találkoztam Anitával. Mit sem sejtve kommentáltam egy szabadtéri fitneszről szóló cikkét, amikor nem sokkal később üzenetem érkezett...«

G. Nóra, Sopron

Egészségbiztosítás

»Jó dolog gondtalanul élni az életet, de közben gondolnunk kell az egészségünkre is.«

Láttam Nóra profilját az egyik közösségi oldalon és rögtön észrevettem, hogy egyszerűen csak megéli a mindennapokat, ahogyan korábban én is. Lehet, hogy ez jó dolog, de nem szabad szem elől téveszteni a jövőt sem. Felajánlottam neki, hogy ha leül velem egy tanácsadói beszélgetésre, segítek neki utat találni a biztosítások útvesztőjében, hogy életstílusának megfelelően gondoskodhasson a védelméről. Először ugyan szkeptikusan reagált, de elmondtam neki, milyen előnyöket élvezek magam is jó biztosítással rendelkező, hobbi-szintű könnyűatlétaként, és hogy miként lettem az OVB pénzügyi tanácsadója.«

S. Anita

Pénzügyi tanácsadó

Az elemző beszélgetés

Az elemző beszélgetés lehetővé teszi, hogy személyesen is találkozzon pénzügyi tanácsadójával és jelezze felé a pénzügyekkel kapcsolatos elvárásait. Ez az első lépés a megalapozott öngondoskodáshoz. Kérdezzen meg bátran tanácsadójától mindent, amit a pénzügyekről tudni akar.

Egészségpénztár

»Az egészségbiztosítások változóak: különböző kiegészítő biztosítások választhatóak élethelyzettől, foglalkozástól, életkortól, egészségi állapottól függően.«

»Magyarországon az állam biztosítja a társadalombiztosítás keretein belül az ellátásunkat betegség vagy baleset esetén, de módunkban áll magánbiztosítás megkötésére is, amely több lehetőséget kínál a személyre szabott biztosítási védelemhez.«

S. Anita
Pénzügyi tanácsadó

 

Állami- és magán egészségbiztosítási rendszer

Élethelyzettől, foglalkozástól, életkortól és egészségi állapottól függően választhatóak szolgáltatásfinanszírozó és összegszerű egészségbiztosítások, amelyek kiegészítői lehetnek az állam által biztosított egészségügyi rendszernek. A magánbiztosításokkal többek között kritikus megbetegedések esetén egyösszegű támogatást kaphatunk egy biztosítótól, vagy magánrendelőkben – soron kívül – vizsgáltathatjuk ki magunkat egy szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítás segítségével.

Ha szeretné kideríteni, hogy melyik termék felel meg Önnek a legjobban, szívesen adunk személyesen is hozzáértő tanácsot. Egyeztessünk időpontot egy semmire nem kötelező elemző beszélgetésre.

Egészségbiztosítások:

Olyan szerződés, amelyben a biztosító vállalja, hogy a biztosított megbetegedése esetén meghatározott szolgáltatásokat teljesít (ez különbözteti meg az összegbiztosítást a szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítástól), illetve összeget térít. A betegség rendellenes testi, szervi, szellemi vagy pszichikai állapot, amely objektív tüneteket mutat az orvostudomány álláspontja alapján.

Szolgáltatásfinanszírozó biztosítás: a lényege elsősorban prevenciós célú szolgáltatás szervezése és előzetes finanszírozása, ami egészségügyi szolgáltatásszervező cégeken, szerződött egészségügyi intézményeken keresztül orvosoknál valósul meg.

Az egészséggel kapcsolatos öngondoskodás leggyakoribb fajtáinak áttekintése:

  • Állami társadalombiztosítás
  • Magán egészségbiztosítás

Prémium kiválasztás – megbízható, erős pénzügyi partnereink nyújtanak segítséget az öngondoskodáshoz

Az európai piacokon számos pénzügyi és biztosítási termék van jelen. Mi kiválasztjuk a legerősebb partnereket és a legjobb feltételekben egyezünk meg velük. Az OVB tanácsadói ebből a választékból a legjobb termékeket kínálják Önnek. Ismerje meg partnereinket és az ő erősségeiket az Önnek kínált pénzügyi és biztosítási termékek szempontjából.

Tovább

Egyéni megoldások

Tanácsadóink a konzultáció során bemutatják Önnek azokat a pénzügyi megoldásokat, amelyek ügyfeleink egyedi igényeihez igazodnak. Csak kiváló partnereink termékeiből választunk.

Egészségpénztár

»Végül a tanácsadóm tudta, mi a legésszerűbb megoldás számomra.«

»Továbbra is az a mottóm: „Gyakran történhetnek váratlan dolgok!” Örülök, hogy beszélhettem Anitával, mert magamtól nem mozdultam, nem kezdeményeztem volna. A legtöbbet a sportról és a táplálkozásról beszélgettünk, majd a konzultációk végén tudta, hogy mi lenne hasznos a számomra. Útravalóul kinyomtatva átadta nekem ezek összefoglalóját anélkül, hogy bármire is rábeszélt volna. Így szabadon dönthetek arról, hogy melyik lehetőséget válasszam ahhoz, hogy pár lépéssel közelebb kerüljek célomhoz, azaz a boldog, egészséges öregkorhoz.«

G. Nóra, Sopron

A szervizbeszélgetés

A szervizbeszélgetés során pénzügyi tanácsadójával közösen vizsgálják meg az Ön jelenlegi élethelyzetét. Ha abban időközben jelentős változás állt be, érdemes tanácsadójával felvennie a kapcsolatot, hogy ő annak fényében optimalizálhassa az Ön öngondoskodási stratégiáját.