csr edukáció

Társadalmi felelősségvállalási missziónk részeként fontos számunkra, hogy egy pénzügyileg tudatosabb generáció nőjjön fel. Hiszünk abban, hogy a pénzügyi tudatosság megalapozását nem lehet elég korán elkezdeni.  

edukáció

Tanácsadóink az évek során különböző oktatási intézményekben már sokszor végeztek edukációs tevékenységet. Tartottak pénzügyi előadásokat általános és középiskolában, valamint felsőoktatásban is. Idén márciusban - rácsatlakozva a Pénz7 programra - több tanácsadónk felsőtagozatosoknak tartott pénzügyi, edukatív előadásokat, amelyek során olyan, már ezt a korosztályt is érintő témákkal foglalkoztak, mint a bankszámla vagy hogy miért fontos a megtakarítás. A rendhagyó órák legfontosabb üzenete az volt, hogy érdemes már most tudatosan bánni a pénzükkel, mert így később lesz miből megvalósítani a terveiket.

„Költs okosan” iskola-program

Edukatív tevékenységünket folytatva indítottuk útjára a „Költs okosan” iskola-programot, amelynek során általános iskolás gyerekeknek tartanak tanácsadóink rendhagyó, játékos pénzügyi órákat. Az interaktív előadások fókuszában a bankrendszer és a megtakarítások állnak, természetesen mindezt a korosztály érdeklődéséhez és nyelvezetéhez igazítva. Fel szeretnénk hívni a figyelmüket arra, hogy a pénz egy eszköz, amivel tudni kell bánni és amit használni is tudni kell. Eddigi tapasztalataink szerint a fiatalok érdeklődőek, nyitottak a pénzügyekkel kapcsolatban. Ezért is tartjuk fontosnak, hogy beszéljünk velük ezekről a témákról, és hogy ezeken az órákon lehetőséget nyújthassunk számukra, hogy feltehessék kérdéseiket. A program keretében 2024 májusa és júniusa során 36 általános iskolában 123 felső tagozatos osztályban összesen körülbelül 2500 diáknak tartunk rendhagyó pénzügyi tudatosság órát. Őszi terveink között szerepel, hogy a pénzügyi tudatosságot elvigyük a középiskolákba is.

Ez is érdekelhet:

Pénzügyi edukáció már iskoláskorban?

A pénzügyi tudatosság fejlesztését szinte nem lehet elég korán elkezdeni. Ezért is csatlakoztak tanácsadóink a PÉNZ7 programhoz, melynek központi témája "Okosan a hitelekről" volt, aminek keretében általános iskolás gyerekeknek tartottak rendhagyó, játékos pénzügyi órákat.

Költs okosan

Fejleszthető a pénzügyi tudatosság?

Tanácsadóink évek óta rendszeresen tartanak oktatásokat, workshopokat pénzügyi tudatosság témájában iskolások és felnőttek számára is. Miért szívügyünk ez a fajta edukáció? Milyen témák és reakciók fordulnak elő az ilyen eseményeken? Mit lehet egy-egy ilyen pénzügyi tudatosság fókuszú beszélgetésről hazavinni? Magyar Attila, Területi Vezetőnk mesél tapasztalatairól és missziójáról.

Bankszámlaváltás – nem is olyan bonyolult, mint gondoljuk

Legtöbben, annak ellenére, hogy nem vagyunk elégedettek a meglévő banki szolgáltatásunkkal, mégsem váltunk. Ennek több oka lehet. Egy jó hír, hogy a bankszámlaváltás sokkal egyszerűbb folyamat, mint gondoljuk.