OVB blog

»Változatos hírekkel kapcsoljuk össze az aktuális pénzügyi és előtakarékossági trendeket és kérdéseket«

| OVB Vermögensberatung Kft.

Spórolni tanított a járvány (Kisalföld cikk)

Több pénzügyi felmérés is alátámasztotta, hogy a magyarok a pandémia másfél évében kevésbé voltak költekezők, több pénzt takarítottak meg. Ennek egyik oka volt az üzletek zárvatartása, de érzékelhetően több időt szenteltünk anyagi forrásaink kezelésére is. Szakértőt kérdeztünk a tendenciákról.

| OVB Vermögensberatung Kft.

Az OVB rendkívül sikeres első félévet tudhat maga mögött 2021-ben

Az európai pénzügyi közvetítő konszern, az OVB 2021 első félévében tovább folytatta dinamikus növekedését.

| OVB Vermögensberatung Kft.

OVB felmérés: népszerű a családtámogatási rendszer

A legnépszerűbb családtámogatási forma ma Magyarországon a Babaváró kölcsön és az otthonfelújítási támogatás, utóbbit 10 megkérdezett közül 9 ember ismeri. Ezeket követi ismertségben a CSOK, a legkevésbé pedig a diákhitel elengedéséről hallottak – derül ki az OVB Magyarország legfrissebb kutatásából.

| OVB Vermögensberatung Kft.

OVB közgyűlés: visszatekintés a sikeres 2020-as üzleti évre és dinamikus évkezdet 2021-ben

Az OVB Holding AG részvényesei a virtuális közgyűlésen nagy többséggel elfogadták a határozathozatalra váró összes napirendi pontot. Ennek során az alaptőke mintegy 97 százalékának képviseletében adtak le szavazatokat.

| OVB Vermögensberatung Kft.

Az OVB rendkívül dinamikusan indította a 2021-es üzleti évet

Az OVB európai pénzügyi közvetítő konszern dinamikusan kezdte az új üzleti évet: a közvetítésekből származó bevételei 2021. első negyedévében 78,7 millió eurót tettek ki. Ezzel az árbevétel az előző év azonos időszakához képest 17,7 százalékos növekedést ért el. A pozitív eredményhez mindhárom regionális szegmens hozzájárult. Az ügyfelek száma a 15 európai országban 3,6 százalékkal, 4,01 millió főre nőtt. 

| OVB Vermögensberatung Kft.

OVB: a járvány ellenére is stabil maradt a biztosításközvetítői piac

Néhány biztosítási termék iránt ugyan csökkent a kereslet a koronavírus-járvány következtében, de a legtöbb biztosítástípus esetében növekedést mutattak a számok, különösen a balesetbiztosítások és a kockázati jellegű életbiztosítások területén – áll a hazai vezető pénzügyi közvetítő cég, az OVB Magyarország friss közleményében. A társaság véleménye szerint nekik az időben kialakított új stratégia segített az ügyfelek megbízható és zavartalan kiszolgálásában.

| OVB Vermögensberatung Kft.

Az OVB 2020 harmadik negyedévében pozitív üzleti eredményt ért el

Köln, 2020. november 10. Az OVB konszern a harmadik negyedévben is folytatta a 2020-as év korábbi szakaszaira jellemző üzleti fejlődést. 2020 első kilenc hónapjában az európai pénzügyi közvetítő konszern közvetítésekből származó bevételei elérték a 195,2 millió eurót.

| OVB Vermögensberatung Kft.

MAPFRE utasbiztosítási tájékoztató a COVID-19 kapcsán

Tanácsadóinkat sokan keresték meg az elmúlt napokban azzal a kérdéssel, hogy ha valakinek a járvány ellenére is halaszthatatlanul utaznia kell, az utasbiztosítások kapcsán mi az OVB Magyarország utasbiztosítási partnerének álláspontja.
 

| OVB Vermögensberatung Kft.

Az OVB az idei év első félévében jelentős forgalom- és eredménynövekedést ért el

Az első negyedév dinamikus üzleti fejlődése után az OVB európai pénzügyi közvetítő konszern 2020. második negyedévében a COVID-19 világjárvány ellenére képes volt elérni, sőt meghaladni az előző év ugyanazon negyedévének árbevételi szintjét.