OVB blog

»Változatos hírekkel kapcsoljuk össze az aktuális pénzügyi és előtakarékossági trendeket és kérdéseket«

Kamatkedvezmények

| OVB Vermögensberatung Kft.

Hitelek és kamatok – Erre érdemes odafigyelni

A kamatok azért emelkedtek, emelkednek, mert magas az infláció (a pénz romlásának) mértéke. Ne feledjük, ilyenkor nemcsak a pénztárcában lévő pénz ér kevesebbet, hanem a hitel is inflálódik. Aki korábban egy meghatározott értéket tulajdonított a felvett hitelösszegéhez, most azt érezheti, hogy az érték – amit vásárolt belőle – megmaradt, de a pénz (hitel) kevesebbet ér. Vagyis az éremnek mindig két oldala van, éppen ezért forduljon pénzügyi szakértőhöz.

| OVB Vermögensberatung Kft.

Kevesebbe is kerülhet az iskolakezdés

Nyakunkon a szeptember, sok család a nyaralásból hazatérve már javában az iskolakezdésre készül, és bizony egy elsős nebuló ruháztatása, tanszercsomagja jelentősen is megterhelheti a családi költségvetést, amihez a háztartások egy része hitelt is fel kell vegyen. Az OVB Magyarország tapasztalatai szerint sok szülő nem tudja, hogy ezek a ráfordítások az önsegélyező pénztári megtakarításból is fedezhetőek, ráadásul az egyéni befizetések után élhetnek a 20%-os személyi jövedelemadó-visszatérítés lehetőségével, amely összeg teljes egészében akár az iskolakezdés finanszírozására is fordítható.

| OVB Vermögensberatung Kft.

Továbbra is növekedési pályán az OVB Holding AG

Az OVB Holding AG, Európa egyik vezető – kölni székhelyű – pénzügyi közvetítőcsoportja 2022 első félévében tovább haladt növekedési pályáján. Az ügyfelek száma mindhárom szegmensben nőtt, és csoportszinten összesen 4,1 százalékkal 4,22 millió főre emelkedett. A vezető pénzügyi közvetítők száma 3 százalékkal, 5630 főre nőtt. Az első hat hónapban a vállalatcsoport 169,7 millió eurós közvetítési bevételt ért el, ami jelentős, 6,6 százalékos növekedésnek felel meg az előző év azonos időszakához képest.

karrierépítés

| OVB Vermögensberatung Kft.

Első munkahely – Mire érdemes figyelni pályakezdőként?

Még a karriered elején állsz, és keresed az első munkahelyed? Összefoglaltuk neked a legfontosabb infókat a jelentkezéssel és a fizetéssel kapcsolatban. Reméljük segíthetünk.

OVB_MAPFRE utasbiztosítás

| OVB Vermögensberatung Kft.

Felelősebben tervezik idén a vakációt a magyarok

A járványügyi korlátozások enyhítésével idén nyáron érezhetően nőtt a nyaralás és az utazások iránti kedv. Ugyan már 2021-ben is sokan vakációztak idehaza és külföldön, az igazi szezon most érezhetően intenzívebben indult. Az OVB Magyarország tapasztalatai szerint egyre többen tervezik meg felelősen a jól megérdemelt kikapcsolódást és kötnek utasbiztosítást. Leginkább a COVID-19-re vonatkozó térítések érdeklik az utazni vágyókat, illetve az, mi történik, ha már induláskor, a repülőtéren adódik valamilyen fennakadás.

| OVB Vermögensberatung Kft.

Tippek befektetésekhez: kedvezmények és visszatérítések

Mit várnak az emberek egy befektetéstől? A válasz egyszerű szokott lenni: magas hozamot, kiszámíthatóságot, tervezhetőséget, hozzáférhetőséget, garanciát. A nehézség benne az, hogy ezek mind egyszerre nem valósulnak meg. Tudni kell, hogy a hozam önmagában nem jelenti azt, hogy valóban jó egy befektetés.

építőipari áremelkedés lakásbiztosítások alulbiztosítottsága

| OVB Vermögensberatung Kft.

Ezért lehet gond a lakásbiztosításunkkal, ha nem számolunk az építőipari árnövekedéssel

Bármennyire is körültekintően járunk el a lakásbiztosításunk megkötésekor, ha azóta 2-3 vagy több év is eltelt, és nem vizsgáltuk felül a lakásbiztosítást, illetve nem módosítottuk aszerint, hogy milyen értékek kerültek be az otthonunkba, milyen értéknövelés történt (pl. felújítás), akkor a lakásbiztosításunk szaknyelven: alulbiztosítottá válhatott idő közben. De más is okozhatja az alulbiztosítottságot. Összefoglaltuk a tudnivalókat példával.

Infláció

| OVB Vermögensberatung Kft.

Lekötött pénz, hitel - így hat az infláció a kamatokra

Gondoljunk csak bele, mi történik azzal az eszközzel, áruval, amiből sok van? Előbb-utóbb kevesebbet fog érni, ugyanis könnyen hozzá lehet jutni, nincs belőle hiány. Éppen ezért kell figyelni a kamatok alakítására akkor, amikor például maga a pénz értéktelenedik el, vagyis megjelenik az infláció.

OVB blogcikk

| OVB Vermögensberatung Kft.

Egy banki levél, amiből tényleg kiderül, hogy mennyi a havi számlavezetési díjunk

Sokan meglepődnek, amikor rájönnek, hogy a bankszámla havi számlavezetési díja és a bankszámlához kapcsolódó szolgáltatások után fizetett átlagos havi díj korántsem szinonimái egymásnak. Amikor bankszámlacsomagot választunk, e tévhit miatt arra figyelünk leginkább, hogy alacsony legyen a számlavezetési díjunk, pedig érdemesebb az utóbbival is számolnunk, vagyis a szolgáltatási díjakat is összehasonlítani, ha tényleg kedvező ajánlatot szeretnénk választani.