A háztartások pénzügyeinek optimalizálása - okos dolog.

»A mindennapi élet során kihasználható megtakarítási lehetőségeknek köszönhetően pénzügyi szempontból rugalmasabbak vagyunk.«

A háztartások tökéletes gazdálkodása: a havi költségkeret optimális kihasználása.

Vannak állandó havi bevételeink és költségeink is. Csak kevesen veszik a fáradtságot, hogy átgondolják, hogyan is optimalizálhatnák ezeket, pedig megéri az erőfeszítés. Számos megtakarítási lehetőség van, csak meg kell őket találni. Lehet, hogy túl sok a meglévő biztosításainak díja? Van-e olcsóbb alternatíva a jelenlegi közüzemi szolgáltatójához képest? Nem lenne kedvezőbb a díj egy másik egészségbiztosítónál? Szívesen segítünk Önnek abban, hogy pénzt takarítson meg, amelyet azután Önnek tetsző módon újra befektethet.

»Az az álmunk, hogy megélhessük a jelent és együtt elutazhassunk anélkül, hogy figyelnünk kellene a pénzünkre.«

32 éves korom ellenére jó állásom van, egy építész irodában dolgozom. Itt megtaláltam a helyem, de nagyon elfoglalt vagyok. Sajnos sem anyagilag, sem a szabadidőnk tekintetében nem tudjuk megtervezni barátnőmmel, Katával a várva várt utazást. Kata 28 éves és nevelőként dolgozik. Négy éve vagyunk egy pár. Közös jövőt tervezünk, amire pénzt szeretnénk gyűjteni. Szép lenne egy felejthetetlen esküvő, és szeretnénk gyerekeket is. A nagy álmunk egy szép, saját, kellően tágas ház. Ennyi mindenre azonban a pénzügyi lehetőségeink nem elegendőek. Sosem jut elég a kellemes dolgokra és a kikapcsolódásra. Az az álmunk, hogy élhessünk a jelenben és együtt utazhassunk nyaralni anélkül, hogy figyelnünk kellene a pénzünkre. A nyaralás alatt szeretném majd megkérni a kezét. Mindennek tökéletesnek kell lennie. Sajnos jelenleg nem tudjuk mindezt megvalósítani. Legalább hetente egyszer részt veszünk egy főzőtanfolyamon, ami azért egy csekély kárpótlást jelent.«

K. Péter
Szeged

 

Költségek optimalizálása

»Költségvetésünk optimalizálásával több pénzt tudunk ésszerűen befektetni.«

»36 éves vagyok, és sok pénzügyi tapasztalatot szereztem az OVB-nél végzett munkám során. Azonban nem csak az ilyen dolgok érdekelnek. Szabadidőmben szeretek jókat enni és ennek megfelelően főzni is. A heti főzőtanfolyamon beszédbe elegyedtem egy fiatal párral, akik bár boldogok együtt, mégis feszültnek tűntek. Meséltek a közös terveikről és arról a vágyukról, hogy elutazzanak, amit jelenleg egyszerűen nem engedhetnek meg maguknak, pedig szükségük volna egy hosszabb kikapcsolódásra. Szerettem volna segíteni mindkettőjüknek, hogy közelebb kerüljenek álmaikhoz és egyszerűen, hatékonyabban takarékoskodjanak. Megbeszéltünk egy találkozót és együtt kidolgoztunk egy, a háztartásukra vonatkozó költségvetést optimalizáló tervet.«

V. Tamás
Pénzügyi tanácsadó

 

Az elemző beszélgetés

Az elemző beszélgetés lehetővé teszi, hogy személyesen is találkozzon pénzügyi tanácsadójával és jelezze felé a pénzügyekkel kapcsolatos elvárásait. Ez az első lépés a megalapozott öngondoskodáshoz. Kérdezzen meg bátran tanácsadójától mindent, amit a pénzügyekről tudni akar.

Sok lehetőség közül választhatunk

»Az egyéni tanácsadásnak köszönhetően a költségvetést optimalizáló terv tökéletesen illeszkedik kívánságainkhoz és lehetőségeinkhez.«

»Számos helyen takarítható meg pénz a mindennapi élet során, ami hasznosan befektethető. A háztartási költségvetés optimalizálása bonyolultnak tűnik, de könnyebb megvalósítani, mint gondolná. A kisebb intézkedések is hosszú távú előnyökkel járnak és növelik az ügyfelek elégedettségét. Az OVB pénzügyi tanácsadója segíthet felismerni a személyre szabott lehetőségeket és prioritásokat. Egy jól felépített stratégiával elkerülheti a felesleges kiadásokat és megengedhet magának olyan dolgokat, amelyek színesebbé teszik életét.«

V. Tamás
Pénzügyi tanácsadó

 

Kompromisszumok nélkül a lehető legtöbbet kihozni – a háztartások optimalizálásának áttekintése

Miért dugná homokba a fejét, ha pénzt takaríthat meg a háztartás kiadásainak optimalizálásával? Egyszerűen is elérhető, hogy ne vesszen el a pénze, hanem a lehető legjobban fektesse be – saját kívánságaiba.

Nem kell egyedül átvágnia magát a lehetőségek őserdején, számíthat pénzügyi tanácsadója segítségére.

Sok olyan személyre szabható terület létezik, ahol különösebb veszteség nélkül pénzt takaríthat meg a mindennapi élet során.  Rendszerbe foglalva, jobban meghatározhatók és könnyebben felismerhetők a megtakarítási lehetőségek. Egyszerűbb, mint amilyennek tűnik.

Személyes pénzügyi tanácsadója felismeri az előnyöket és a buktatókat is, és képes összeegyeztetni azokat az Ön elképzeléseivel. Gondtalan mindennapi élet kompromisszumok nélkül.

Lakás

  • Áram
  • Gáz

Életstílus

  • Autó
  • Hétköznapi fogyasztás

Egészség

Állami társadalombiztosítási rendszer

A díjakon megspórolt összegnek köszönhetően több pénz marad sportolásra, utazásra, és biztosabbá válik a jövő az időskori öngondoskodással, a kiegészítő egészségbiztosítással és a befektetési stratégiákkal.

Költségek optimalizálása

Miért jó a háztartás költségeinek optimalizálása?

  • A kiadások és megtakarítási lehetőségek áttekintése hosszú távon megvéd a felesleges költségektől.
  • Azt a pénzt, amely nem felesleges kötelezettségekre „folyik el”, szabadon elköltheti saját magára.
  • Pénzügyi tanácsadója segít Önnek és leveszi a válláról a terhet, Ön nyugodtan hátradőlhet.

Ahol megtakarítási lehetőséget lát, ott mindent az Ön igényeihez igazít. Segít abban, hogy ne kelljen kompromisszumot kötnie és olyasmiről lemondania, ami fontos Önnek. Nem azt tapasztalja majd ezután, hogy elúszik a pénze, hanem egy megfelelő tervvel olyan dolgokba is fektethet, amelyek boldoggá teszik – minden nap.

Egyéni megoldások

A tanácsadói konzultáció során bemutatjuk az Önnek megfelelő pénzügyi megoldásokat, amelyek mindig az ügyfelek egyedi igényeihez igazodnak. Ehhez csak első osztályú szolgáltatásokat nyújtó partnereink minőségi termékkínálatából válogatunk.

Mindig érdemes takarékoskodni

» A háztartás költségvetésének optimalizálásával mindkettőt megtehetjük: takarékoskodunk és jól élünk.«

»Nagy segítség volt nekünk, hogy megismertük Zoltánt. Korábban nem tudtunk megfelelően takarékoskodni. Egy olyan szakember áll mellettünk, aki összhangba hozza a céljainkat és valódi lehetőségeinket, hamarosan meg is szervezhetjük az áhított utazást. Elcsodálkoztunk, hogy mi minden lehetséges egy jó pénzügyi tervvel, azóta is rendszeresen kikérjük Zoltán véleményét. Nagyon boldog vagyok, és Kata is az. Csak utazás közben fogja megtudni, hogy a pénzből még egy gyönyörű eljegyzési gyűrűre is futotta...«

K. Péter
Szeged

 

A szervizbeszélgetés

A szervizbeszélgetés során pénzügyi tanácsadójával közösen vizsgálják meg az Ön jelenlegi élethelyzetét. Ha abban időközben jelentős változás állt be, érdemes tanácsadójával felvennie a kapcsolatot, hogy ő annak fényében optimalizálhassa az Ön öngondoskodási stratégiáját.