Az OVB 2020 harmadik negyedévében pozitív üzleti eredményt ért el

|

Az OVB konszern a harmadik negyedévben is folytatta a 2020-as év korábbi szakaszaira jellemző üzleti fejlődést. 2020 első kilenc hónapjában az európai pénzügyi közvetítő konszern közvetítésekből származó bevételei elérték a 195,2 millió eurót.

A legerősebbnek számító közép- és kelet-európai szegmensben az értékesítési jutalékokból származó bevétel 6,0 százalékkal 94,0 millió euróra nőtt. A lengyel, román, cseh, szlovák és ukrán vállalatok jelentős forgalomnövekedést értek el. A németországi szegmensben a közvetítésekből származó bevételek 44,6 millió euróval kissé az előző éves szint alatt alakultak. A dél- és nyugat-európai szegmens 2,9 százalékkal 56,5 millió euróra növelte árbevételét a csoport. Svájcban a közvetítésekből származó bevételek erősen emelkedtek. Ausztria is forgalomnövekedést ért el. Belgiumban és Spanyolországban a bevételek megközelítették az előző éves szintet.
Mario Freis, vezérigazgató elmondta: »Az üzleti fejlődés bizonyítja, hogy az OVB alkalmazkodni képes és rugalmas, továbbá gyorsan és hatékonyan reagál a nehéz helyzetekben«.

Az OVB konszern Európában 2020. szeptember végéig az előző évi 3,71 millióról 5,8 százalékkal, 3,93 millió főre növelte ügyfélállományát. A pénzügyi közvetítők száma az előző évi fordulónaphoz viszonyítva 4,1 százalékkal, 5 164 főre emelkedett.

Az első kilenc hónapban 29,0 százalékkal, 11,1 millió euróra növelte operatív eredményét. A közép- és kelet-európai szegmensben az EBIT, 30,9 százalékkal, 9,3 millió euróra nőtt, míg a dél- és nyugat-európai régióban 3,4 millió euróról 3,0 millió euróra csökkent. Ezzel szemben a németországi szegmens operatív eredménye 10,2 százalékkal, 6,2 millió euróra bővült. A konszerneredmény 17,0 százalékkal, 8,3 millió euróra emelkedett. A tárgyidőszakban a részvényenkénti eredmény az előző évi 50 eurócentről 58 eurócentre nőtt.

»Különösen örülünk az operatív eredmények növekedésének. A közép- és kelet-európai szegmensben és a németországi régióban egyaránt jelentős EBIT-növekedést értünk el. Általános költekezési fegyelem mellett a tavalyi évben megnöveltük a digitalizálásra irányuló befektetéseinket. Középtávon további befektetésekkel fogjuk meggyorsítani a digitális átalakulást« – mondta Oskar Heitz, az OVB pénzügyi igazgatója.

A 2020 első három negyedévében elért pozitív fejlődést követően az OVB növeli a teljes 2020-as évre kiadott előrejelzést, mivel a közvetítésekből származó bevételek enyhe növekedését várja, míg az EBIT várhatóan az előző évi szinten mozog majd.