Bérlőként is biztosítsa értékeit!

|

Szerda este publikálják a felvételi ponthatárokat, ezzel pedig megindul a hajrá az albérletekért. Várhatóan megugrik a kiadó lakások iránti kereslet, ami az árakat is befolyásolja, de az albérletek díja mellett érdemes lesz idejében az érékekről is gondoskodni egy megfelelő lakásbiztosítással.

Az OVB Magyarország tapasztalatai szerint bár a hazai lakóingatlanok megközelítőleg 73 százaléka már biztosított, a tulajdonosok és bérlők nagy része nem tudja pontosan, mire nyújt fedezetet a biztosítása, és így elképzelhető, hogy van olyan vagyontárgy, amire nem fizetne a biztosító, ha bekövetkezne a baj. A biztosítók adatai szerint a legtöbb kárért a szélsőséges időjárás a felelős, a bejelentések okát jellemzően az üvegtörés, a beázás, a vihar, valamint a jégverés okozta károk adják, a lakásbiztosítások nagy része ezeket le is fedi

Az OVB Vermögensberatung Kft. ezúttal is szeretné újra felhívni az albérletet keresők figyelmét, hogy mindenképpen győződjenek meg arról, hogy az ingatlan tulajdonosa rendelkezik-e lakásbiztosítással, a bérlőnek a saját ingóságaira vonatkozóan külön biztosítási szerződést kell kötnie annak érdekében, hogy ezek a vagyontárgyak is fedezetbe legyenek vonva.