Családi nyaralásnál elengedhetetlen az utasbiztosítás

|

Laura vagyok, 9 éves, és már harmadikos leszek ősszel egy budapesti általános iskolában. Lány létemre nagyon szeretem a focit, amiért az osztálytársnőim csúfolnak is néha. A szünetekben sem nagyon velük játszom, hanem a fiúkkal szoktam inkább focizni. Nagyon örülök, hogy ezen a nyáron világbajnokság is van, mert azt otthon is nézhetem és a nagyinál is. Na persze az esti meccseket én csak ismétlésben láthatom, mert amikor vége van, már régen alszom. Egyébként a Barcelona a kedvenc csapatom, ahogy Apukámnak is, és Balázzsal, a bátyámmal szoktak is vitatkozni, amikor a Real Madriddal játszanak. Szerencsére Kitti, a kistesóm, még csak mesét néz. 

Idén születésnapomra nagyon szép ajándékot kaptam. Anyuval, Apuval, Kittivel és Balázzsal elmegyünk Barcelonába, hogy megnézhessük a focipályát, ahol Messiék fociznak. Én már nagyon szerettem volna külföldön nyaralni, nagyon sokat álmodtam róla. A Balatont is szeretem, de most nagyon izgulok, mert repülővel megyünk. Elég sokáig leszünk Barcelonában, több mint hatot kell majd aludni. 

Amikor megmutatták Apa számítógépén, hogy hova megyünk és milyen szép strandon fogunk fürdeni, milyen nagy szállodában fogunk lakni, arról beszéltek Anyuval, hogy el ne felejtsenek utasbiztosítást kötni. Megkérdeztem tőlük, hogy az mit jelent és miért kell kötni. Azt mondták, hogy ha valami baj történik az úton, van valaki, aki vigyáz ránk és hazahoz. Ha esetleg én is beteg leszek, akkor a kórházban gyorsan meggyógyítanak. Nem is értettem, hogy amikor a nagyiékhoz megyünk, miért nem beszélnek erről, de elmondták, hogy ez azért kell, mert külföldre megyünk, biztonságosabb, ha van utasbiztosításunk. Azt is mondták, hogy ha a strandon majd valaki ellopja a táskánkat és a törülközőnket, a biztosító azt is kifizeti, illetve ha valaki közülünk beteg lesz és nem tudunk elmenni a gyerekprogramokra és arra az ünnepségre, amit Anyuék nagyon várnak, azt is visszafizetik nekünk. 

Több dolgot is elmondtak még, mert nagyon kíváncsi lettem. Például, hogy Apának sokféle allergiája van, itthon nem is tud mindent megenni, amit mi szeretünk. Ha kint kapunk ebédre olyasmit, amitől beteg lesz, akkor nekünk nem kerül majd pénzbe az, hogy meggyógyítsák. Apukám nagyon szeret szörfözni is, János bácsiékkal szoktak a Balatonon ilyet játszani. Most is szeretne, azért is örültek, amikor meglátták, hogy a szörfözésre is lehet biztosítást kötni. Anya azt mondta, hogy arra is figyelniük kell, hogy ha valaminek nekimegyek a biciklivel, ne kelljen a nyaralásra félretett pénzt a megragasztására költeni, mert sajnos tavaly a Balatonon véletlenül nekimentem a szomszéd bácsi autójának és Apuéknak küldtek róla levelet.

Nagyon várom már, hogy elinduljunk, ez lesz a legszebb nyaram. Láthatom a Barcelona focipályáját, sokat fogunk fürdeni és kirándulni, és Apun és Anyán kívül lesz még valaki, aki vigyáz ránk.  

Laura