MAPFRE utasbiztosítási tájékoztató a COVID-19 kapcsán

|

Tanácsadóinkat sokan keresték meg az elmúlt napokban azzal a kérdéssel, hogy ha valakinek a járvány ellenére is halaszthatatlanul utaznia kell, az utasbiztosítások kapcsán mi az OVB Magyarország utasbiztosítási partnerének álláspontja.

A MAPFRE Asistenciától a következő választ kaptuk a koronavírussal kapcsolatban: az utasbiztosítás Általános Szerződési Feltételei (ÁSZF) szerint a biztosítás nem terjed ki azon országokra, amelyeket a Külügyminisztérium az utazásra nem javasolt térségek kategóriájába sorolt. De az ÁSZF-től  a biztosítottak javára, a MAPFRE eltérően rendelkezik abban, hogy a társaság utasbiztosítása azokban az országokban is érvényes, amelyek a koronavírus kapcsán kerültek piros kategóriába.

Fontos tudni azonban, hogy az ÁSZF-től való eltérés a COVID-19 járványra nem terjed ki, így nem biztosítási esemény  a karantén, az azzal kapcsolatosan felmerülő költségek (szállás, étkezés, repülőjegy átfoglalási költség) nem fedezettek. Ellenben, ha például valaki balesetet szenved, ellopják a poggyászát, azt a korábbiak szerint most is téríti a biztosító.