OVB közgyűlés: visszatekintés a sikeres 2020-as üzleti évre és dinamikus évkezdet 2021-ben

|

Az OVB Holding AG részvényesei a virtuális közgyűlésen nagy többséggel elfogadták a határozathozatalra váró összes napirendi pontot. Ennek során az alaptőke mintegy 97 százalékának képviseletében adtak le szavazatokat.

A részvényesek 1 eurós osztalékról határoztak

A részvényesek nagy többséggel fogadták el az igazgatótanács és a felügyelőbizottság javaslatát arról, hogy az elmúlt üzleti év után – amely egyúttal a vállalat fennállásának 50. esztendeje volt – részvényenként 75 eurócentes osztalék, valamint egyszeri, részvényenként 25 eurócentes jubileumi bónusz kifizetésére kerüljön sor.

Emellett a részvényesek a felügyelőbizottság tagjává választották Julia Wienst (51), a Basler Versicherungen pénzügyi igazgatóját, aki Maximilian Becket váltja fel, miután Beck úr a közgyűlés napjával leköszönt felügyelőbizottsági tisztségéről.

A közgyűlés az igazgatótanács és a felügyelőbizottság tagjainak kinevezéséről, a könyvvizsgáló megválasztásáról és az alapszabály módosításáról is nagy többséggel határozott. Az ezt követő szavazások során a közgyűlés jóváhagyta az igazgatótanács és a felügyelőbizottság tagjainak javadalmazási rendszerét.

Kiváló teljesítmény egész Európában – nehéz versenykörnyezetben

Mario Freis, az OVB Holding AG elnök-vezérigazgatója először visszatekintett az eredményesen zárult 2020-as üzleti évre, aminek fő okait a következőkkel magyarázta: „Az OVB alkalmazkodóképes, rugalmas, valamint képes gyorsan és hatékonyan reagálni a kihívást jelentő helyzetekre.”

A világjárvány kitörése után az OVB rendkívül rövid időn belül az online térbe helyezte szolgáltatásait, amelyeket a továbbiakban a személyes érintkezés nélküli formában folytatott. „Ez rendkívül fontos volt, mivel ügyfeleinknek sürgősen szükségük volt a tanácsadásunkra, méghozzá egész Európában” – hangsúlyozta Freis.

Az első negyedévben elért 17,7 százalékos árbevétel-növekedéssel és a nyereségesség jelentős emelkedésével (árbevétel-arányos jövedelmezőség: 7,5 százalék az előző év negyedévében elért 5,9 százalékot követően) az OVB a 2021-es évet is kiemelkedően sikeresen kezdte. „A járvány tovább növelte az emberek igényét a minőségi, átfogó pénzügyi tanácsadás iránt. Az, hogy ezen belül egyre többen helyezik bizalmukat az OVB-be, büszkévé tesz bennünket, és megerősíti elkötelezettségünket a személyes, több területet átfogó tanácsadás iránt” – magyarázta az elnök-vezérigazgató.

A részvényesekhez fordulva pedig kiemelte: „Erős mérlegünk és magas likviditásunk megfelelő teret biztosít számunkra az operatív és a stratégiai növekedéshez. A következő évekre a meglévő és az új piacokon is terjeszkedést tervezünk.”

A konszern az egész évet tekintve változatlanul a közvetítésből származó bevételek és az operatív eredmény (EBIT) növekedését várja.

Az OVB Holding AG felügyelőbizottságának tagjai: Michael Johnigk (elnök), Dr. Thomas A. Lange (elnökhelyettes), Markus Jost, Wilfried Kempchen, Harald Steirer és Julia Wiens.

Az OVB Holding AG igazgatóságának tagjai: Mario Freis (CEO), Frank Burow (CFO) és Thomas Hücker (COO).

Az egyes szavazások eredményei a www.ovb.eu/investor-relations/hauptversammlung címen tekinthetők meg.

Az OVB konszernről

A kölni székhelyű OVB konszern a vezető európai pénzügyi közvetítő vállalatok egyike. 1970-es alapítása óta az OVB üzleti tevékenységének középpontjában a magánháztartásoknak nyújtott hosszú távú, témakörökön átívelő, és mindenek előtt ügyfél-orientált pénzügyi tanácsadás áll. Az OVB több mint 100 kiváló teljesítményű termékszolgáltatóval működik együtt, és az egzisztenciabiztosítás, a vagyonbiztosítás, a vagyonfelhalmozás, az előtakarékosság és a vagyongyarapítás területén kínált versenyképes termékeivel nyújt megoldást ügyfelei egyéni igényeire. Az OVB jelenleg 15 európai országban tevékenykedik.

A vállalat 5 358 főállású pénzügyi közvetítővel és 4,01 millió ügyféllel rendelkezik. Az OVB Holding AG 2020-ben leányvállalataival együtt 270,6 millió euró összértékű közvetítésekből származó bevételt, valamint 14,9 millió euró értékű EBIT-et gazdálkodott ki.

Az OVB Holding AG-t 2006 júliusától jegyzik a Frankfurti Értékpapírtőzsdén (Prime Standard, ISIN DE0006286560).

Az OVB Holding AG igazgatótanácsi elnökének a közgyűlésen elhangzott teljes beszéde a www.ovb.eu/investor-relations/hauptversammlung címen olvasható.