Radics Gigi és az OVB Magyarország együtt lepték meg a Heim Pál Kórház betegeit

|

Az OVB Magyarország hárommillió forinttal támogatta a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványt. A felajánlott összegből a pontos gyógyszeradagoláshoz elengedhetetlen fecskendős pumpákkal, illetve az újszülöttek, csecsemők felső-légúti betegségek, rendellenességek diagnosztikájában használatos fiber-bronchoszkóppal gazdagodott a kórház több osztálya. A jelképes átadást egy Mikulás-ünnepséggel tették emlékezetessé a bent fekvő kis betegek számára, ahol a gyerekek együtt énekelhettek Radics Gigivel és az X-Faktorból ismert Takával. 

Az OVB Magyarország, a Györi Zsolt országos igazgatósággal közösen felajánlott támogatás mellett rengeteg játékkal, édességgel és három televíziókészülékkel kedveskedett a Heim Pál Kórházban gyógyulóknak. A pénzügyi tanácsadó cég ajándékait és a Radics Gigi által hozott meglepetéseket (a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével) az énekesnő a cég Mikulásával együtt adta át azoknak a gyerekeknek, akiknek idén nem otthonra hozza el a piros zsákban rejlő finomságokat az ősz szakállú.  

„Az OVB Magyarország minden évben tanácsadóival közösen segít a szociálisan hátrányos helyzetű társadalmi csoportokon, közösségeken, intézményeken. Az elmúlt években több mint 30 millió forintot adományoztunk különböző magyarországi szervezeteknek. A társaság németországi központja 35 évvel ezelőtt hozta létre saját jótékonysági szervezetét, amely fennállása során szinte a világ minden pontján segített már, legyen szó iskolaépítésről Kenyában, segélyszállítmányok eljuttatásáról a volt Jugoszlávia területére a polgárháború ideje alatt vagy arról a gyors segítségnyújtásról, amelyet a gyermekek kaptak a Haitin pusztító Matthew hurrikán után” – mondta el Jánosi Gergely, az OVB Vermögensberatung Kft. ügyvezető igazgatója.

„Amikor az OVB Magyarország megkeresett, hogy részt vennék-e a mai ünnepségen, örömmel mondtam igent. Amikor csak tudok, mindig nagyon szívesen énekelek jótékonysági rendezvényeken, állok egy-egy jó ügy mögé. Megható volt látni, milyen nagy örömet szereztünk ma a kórház kis betegeinek, akik holnap reggel nem a megszokott környezetükben bontogatják majd ki a Mikulás csomagokat. Reméljük, ha csak egy kis időre is, de sikerült elfeledtetnünk velük, hogy az idén sajnos kórházban töltik ezt az ünnepet” – tette hozzá Radics Gigi.

Immár több mint 20 éve, hogy a Heim Pál Gyermekkórház létrehozta a fejlesztését támogató Alapítványt, ezáltal biztosítva a beteg gyermekek zavartalan és szakszerű ellátását. A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány hosszú évek óta Magyarország egyik legsikeresebben működő szervezete. Célja, hogy támogassa a gyermekellátás körülményeinek javítását, melynek megvalósítása érdekében nagyobb összegeket fordít a kórház épületeinek felújítására, új, korszerűbb műszerek, eszközök beszerzésére, valamint a dolgozók szakmai tudásának fejlesztésére.

Smrcz Ervin, a kuratórium elnöke az OVB Magyarország felajánlása kapcsán elmondta: „A frissen vásárolt gépek közül a gyógyszeradagoló pumpák a Heim Pál Gyermekkórház neurológiai osztályán állnak szolgálatba, az új fiber-bronchoszkóp pedig a fül- orr- gégészeten segíti a kis betegek gyógyulását. Nagyon örülünk, hogy a gyermekek a legkorszerűbb technológia segítségével még jobb kezekben lesznek ezeken az osztályokon.”