Megtakarítás idős korra?

»A strandon szeretnék pihenni és közben írni a saját könyvemet.«

Gondtalan nyugdíjas élet – a megfelelő nyugdíj-előtakarékossággal

A legtöbb ember pontosan tudja, mivel szeretné majd nyugdíjasként eltölteni a szabadidejét. A munka helyett végre a szép dolgokkal foglalkozhat az életben. Kétségtelen, hogy adódhat egy bökkenő: az állami nyugdíj valószínűleg önmagában nem lesz elegendő ahhoz, hogy a megszokott életszínvonalát megőrizze idős korában is.

Napjainkban elengedhetetlen, hogy már életünk korai szakaszában is gondoljunk az előtakarékosságra. Úgy érzi, hogy ez sok teendővel jár? Ez csak hozzáállás kérdése. Már akár néhány jól átgondolt lépéssel is gondoskodhat a gondtalan nyugdíjas évekről anélkül, hogy azok befolyásolnák jelenlegi életszínvonalát. Hogy melyik öngondoskodási koncepció a legmegfelelőbb az Ön számára? A legjobb, ha áttekinti OVB-s pénzügyi tanácsadójával.

»Tamás segített abban, hogy úrrá legyek az időskori öngondoskodással kapcsolatos kétségeimen.«

»Nyolc éve ismertem meg Tamást, akit egy barátunk ajánlott nekünk. Abban az időben az önállóság útját jártam és szerettem volna ésszerűen biztosítani magam. Beszéltünk az élethelyzetemről és a jövőt illető elvárásaimról. Ezek a beszélgetések nagyon hasznosak voltak. Át tudtam gondolni, mit is szeretnék és megfogalmaztam az öngondoskodással kapcsolatos bizonytalanságaimat. Kidolgoztunk egy stratégiát a megfelelő biztosításra.«

N. Károly, Budapest

 

Pénzügyi tanácsadás

»Megkérdeztem Károlyt, hogy mik az elképzelései és az álmai idős korára.«

Károly sok dolgot hallott már a családjától és a barátaitól az öngondoskodással kapcsolatban, de még nem volt ötlete arra, milyen lehetőségekkel éljen. A stratégiára való felkészülés során általában az életéről, szakmai elképzeléseiről és a céljairól érdeklődtem.

V. Tamás, pénzügyi tanácsadó

 

Az elemző beszélgetés

Az elemző beszélgetés lehetővé teszi, hogy személyesen is találkozzon pénzügyi tanácsadójával és jelezze felé a pénzügyekkel kapcsolatos elvárásait. Ez az első lépés a megalapozott öngondoskodáshoz. Kérdezzen meg bátran tanácsadójától mindent, amit a pénzügyekről tudni akar.

Pénzügyi elemzés

»A csapatommal megtaláltuk az optimális megoldást Károly számára.«

Miután felmértem Károly anyagi helyzetét és megismertem a elvárásait, a csapatomtól kértem tanácsot ahhoz, hogyan lehetne számára a legjobb megoldást biztosítani. Egyéni vállalkozóként Károlynak többet kell megtakarítania. Az ő helyzetében egy rendszeres díjas életbiztosítás lehet az ésszerű megoldás.

V. Tamás, pénzügyi tanácsadó

 

Időskori öngondoskodás – Áttekintés

Az állami és a magán-befektetési termékek éppúgy egyediek, akárcsak ügyfeleink élethelyzetei. Meggyőződésünk, hogy az optimális időskori öngondoskodást az Ön egyéni szükségleteihez kell igazítani. Ha kizárólag az állami nyugdíjra támaszkodik, kevesebb járandóságra számíthat. Az időskori öngondoskodás leggyakoribb fajtáinak áttekintése:

  • Nyugdíjbiztosítás, amelyet az állam adó-visszatérítés formájában támogat.
  • Önkéntes nyugdíjpénztárak, amelyekhez szintén jár állami támogatás.
  • Rendszeres díjas életbiztosítás, amennyiben előfordulhat, hogy a nyugdíjjogosultság előtt szükség lesz részleges visszavásárlásra.

Előtakarékosság – személyre szabva, az Ön igényeihez igazítva

A különböző megtakarítási formák eltérő előnyökkel járnak. Mindig hasznos többféle öngondoskodási modellt ötvözni azért, hogy kihasználhassa az adókedvezményeket, és később majd több nyugdíjat kapjon. Érdemes olyan befektetést választani, amely megfelel az Ön személyiségének: szeretne nagyobb hozamot és vállalja a kockázatokat? Vagy inkább több garanciát szeretne? Az is döntő fontosságú, hogy mikor kezd el megtakarítani. Valamennyi fontos tényezőt megvizsgálunk, így állítjuk össze az Ön személyre szabott öngondoskodási portfolióját.

Prémium kiválasztás – megbízható, erős pénzügyi partnereink nyújtanak segítséget az öngondoskodáshoz

Az európai piacokon számos pénzügyi és biztosítási termék van jelen. Mi kiválasztjuk a legerősebb partnereket és a legjobb feltételekben egyezünk meg velük. Az OVB tanácsadói ebből a választékból a legjobb termékeket kínálják Önnek. Ismerje meg partnereinket és az ő erősségeiket az Önnek kínált pénzügyi és biztosítási termékek szempontjából.

Tovább

 

Egyéni megoldások

Tanácsadóink a konzultáció során bemutatják Önnek azokat a pénzügyi megoldásokat, amelyek ügyfeleink egyedi igényeihez igazodnak. Csak kiváló partnereink termékeiből választunk.

Gondtalanul a tengerparton

»Elégedett vagyok az életkoromhoz igazodó pénzügyi megoldásokkal.«

A biztosítótársaságok rengeteg ajánlatát lehetetlen volt átlátni. Pénzügyi tanácsadóm érthetően elmagyarázta nekem az egyes öngondoskodási modellek előnyeit. Most már értem, hogy mibe is fektetem a pénzem. A személyes megbeszélés során Tamás a jelenlegi és a későbbi céljaimat tartja szem előtt, és tanácsokkal lát el, hogyan érhetem el őket. Becsülöm benne, hogy tárgyszerűen, érthetően és hozzáértően válaszol a kérdéseimre.«

N. Károly, Budapest

 

A szervizbeszélgetés

A szervizbeszélgetés során pénzügyi tanácsadójával közösen vizsgálják meg az Ön jelenlegi élethelyzetét. Ha abban időközben jelentős változás állt be, érdemes tanácsadójával felvennie a kapcsolatot, hogy ő annak fényében optimalizálhassa az Ön öngondoskodási stratégiáját.