A segítőknek is szüksége van segítségre

Karoline Kaltenbacher szociális munkás és -pedagógus, és tiszta szívből szereti a munkáját. Két kutyájával segít a gyerekeknek és a fiataloknak, de a felnőtteknek is, hogy leküzdjék a nehéz élethelyzeteket.

A hagyományos terápiák alternatívája

A természetnek gyógyító ereje van, ez Karoline meggyőződése. Ebből adódóan két évvel ezelőtt a 36 éves nő a természet- és állatterápiával önálló vállalkozásba kezdett. Az ausztriai Burgenlandban teljesen különböző igényekkel rendelkező pácienseket kezel: „Néhány gyereknek csak segítségre van szüksége a tanulásban, mások negatív tapasztalatokat szereztek, amelyeket nem tudnak önállóan leküzdeni. Segítségre van ugyan szükségük, de nem akarnak a problémáikról beszélni. Pontosan itt jövök a képbe a kutyáimmal, és olyan hidakat építünk, ahol a normál terápiák már nem hatnak”- magyarázza Karoline.

Segítség betegség esetén

Karoline a felnőtteket is a páciensei körébe számolja. Egészségügyi vészhelyzetek esetén például segítséget keresnek, hogy ismét megtalálják a helyüket a világban. „Megmutatom az embereknek, hogyan meríthetnek erőt a természetből, hogy idővel már ne legyen szükségük szakmai segítségre.”

Ki segít a segítőknek?

Karoline számára a munkája inkább hivatás. Ennek megfelelően életének ez a területe teljes összpontosítást igényel. A saját pénzügyeinek kérdése ekkor könnyen háttérbe szorulhat. Karoline ezért profi segítséget kér. Már 15 éve az OVB ügyfele, kezdettől fogva Jürgen a tanácsadója.  „Már ezer éve ismer engem és az igényeimet, és mindig pontosan tudja, mire van szükségem” - meséli Karoline. „Elég egy rövid SMS-t küldenem, és Jürgen máris ott terem.” Ennek a sikeres kapcsolatnak az alapja az egymással való segítőkész bánásmód. „Ha a biztosítás, vagy bármely egyéb pénzügyi termék nem fog meg egyből, akkor Jürgen addig keres, amíg megtalálja a számomra megfelelő megoldást.”