Amikor az egyenjogúság nem csak egy elcsépelt szófordulat

María Carmen már korán megtapasztalta a saját bőrén, hogy a munka világában a férfiaknak és a nőknek különböző esélyeik vannak. Amikor azonban néhány éve bátorkodott belépni a férfiak által uralt pénzügyi ágazatba, mindenre felkészült – és az OVB-nél a legjobbak egyikévé vált.

Ahol az egyik ajtó bezárul, ott kinyílik egy másik

María Carmen a karrierjét a szállodaiparban kezdte. A több éves hűségéért és odaadásáért hét év után felmondással „jutalmazták”. De ahelyett, hogy az önsajnálatba merült volna a fiatal hölgy a kudarcot új kezdetként használta. „Úgy vélem minden okkal történik és úgy éreztem, hogy egy új és jobb út nyílik meg előttem”, mesélte María Carmen. Eldöntöttem, hogy az OVB-nek fogok dolgozni, mert izgalmasnak találtam a saját vállalkozás alapítását. Ki akartam próbálni, hogy milyen az, ha valóban kifizetődik a saját odaadás.”

A megélt egyenjogúság

„A szállodaiparban eltöltött idő alatt gyakran tapasztaltam, hogy a nőknek rosszabbak a karrierlehetőségei, mint a férfiaknak”, meséli María Carmen. Ezzel ellentétben az OVB-nél a nemnek nincs szerepe. „A saját karrierje fejlesztéséhez mindenki azonos lehetőségekkel rendelkezik, teszi hozzá. Természetesen vannak különbségek a tanácsadás módjában. A nők sokkal együttérzőbbek, ez azonban se nem előny, se nem hátrány. „Mindenki, aki tisztességesen, hosszú távon és professzionálisan kíván dogozni, sikeres lesz az OVB-nél”.

A kölcsönös segítségnyújtás jelent mindent

María Carmen mára már 10 éve dolgozik az OVB-nél, és regionális igazgatóként számos munkatárssal rendelkezik. Sikerében döntő szerepet játszott, hogy hitt saját magában. „Mindenkinek félre kell tennie a kételyeit és olyan személyekkel kell körülvennie magát, akik pozitívan gondolkodnak és megbíznak benne”, meséli María Carmen. A munkatársaid által nyújtott segítség rendkívül fontos, különösen a saját kollégáidé. „Az OVB-nél mindig kiváló kollégáim voltak, akik mindig megbecsültet engem – és nem azért vagy mert nő vagyok, hanem kizárólag azért, amilyen személyiséggel rendelkezem.”