Együtt erősek – Hogyan lehet házaspárként a munkahelyen is együtt dolgozni

Markéta és Ladislav Zajíc házasok, és együtt dolgoznak az OVB-nél. Ebből következik vajon a vitás helyzet? Ennél az erős házaspárnál nem. A kölcsönös tisztelet, nagyrabecsülés és segítség elősegíti azt, hogy mindkét pénzügyi tanácsadó sikeres legyen a magánéletben és szakmailag is.

Karrier kezdete az egyetem mellett

A Zajíc házaspár az egyetemen ismerkedett meg egymással. Akkoriban Ladislav olyan lehetőséget keresett, amellyel tanulmányai mellett elindíthatja szakmai pályafutását is. Ezt az OVB-nél találta meg. „Meggyőzött az OVB karrierrendszere. Aki szorgalmasan és folyamatosan jó minőségben teljesít, felfelé lép a ranglétrán. És mindenki tökéletesen egyenlő eséllyel rendelkezik“- meséli Ladislav. Markéta valamivel később a férjén keresztül érkezett az OVB-hez. „Az első oktatás során, amelyen részt vettem, az OVB karriertervéről volt szó. Nagyon tetszett, hogy tanulóként nekem is valós előrelépési esélyeim voltak, és pénzügyileg független lehettem”- meséli Markéta. Ma mindketten saját csapattal rendelkező sikeres igazgatók.

A siker kulcsa a nyílt kommunikáció

Kezdetben nem volt teljesen zökkenőmentes a házaspár közös munkája. „Munkakapcsolatunk során szükségem volt némi időre, amíg elfogadtam Ladislavot vezetőként. Gyorsan felismertük, hogy együtt akkor juthatunk leginkább előre, ha mindenről teljesen nyíltan beszélünk, és meghallgatjuk egymást” - mondja Markéta. „Fontos, hogy megbeszéljük, ha különbözik a véleményünk, és mindig keressük a kompromisszumot”- egészíti ki Ladislav. „Ez már 16 éve sikerül nekünk.”

Közös célok meghatározása

„Nagyon gyakran elképzeltük magunknak, milyen lesz a jövőnk. Ez motivált és segített minket abban, hogy folyamatosan továbbfejlődjünk”- meséli Markéta. A kölcsönös segítségnek és az OVB karrierrendszerébe vetett bizalomnak köszönhetően a pár együtt teszi meg a sikerhez vezető utat. Mindketten úgy vélik, hogy a közös munka még jobban összekovácsolja őket. „Szívesen lennénk mások számára példaképek. A magánéletben és a munkahelyen is le kell küzdeni az akadályokat és a problémákat – együtt azonban ez sikerül is!”