Sikeres anyák – az OVB véget vet az állandó egyensúlyozásnak

Melinda és Anita számára a karrier és a család összeegyeztethetősége nem kötél, hanem a megélt valóság. A két kolléga az OVB sikeres tanácsadójaként pénzügyi függetlenséget ért el.

Nagy igények a saját jövővel kapcsolatban

Melinda egy magyar kisvárosban nőtt fel. Már gyerekkora óta rendkívül ambiciózus és tudta, hogy nem átlagos karriert szeretne. Szeretett volna több, független és sikeres lenni. Szülővárosa azonban nem nyújtott különleges karrierlehetőséget. Kiutat a Budapesten végzett közgazdaságtani tanulmányok jelentettek számára. Anita fel is jött a fővárosba tanulni. A szülei nem tudták támogatni anyagilag, ezért részmunkaidős állást kellett keresnie. mindkét hölgy egy hallgatótársán keresztül ismerte meg az OVB által kínált karrierlehetőségeket.

Nagy törekvéssel a sikerért

Melinda és Anita már több mint tíz éve dolgozik az OVB-nél, és mindketten vezetői pozícióban vannak. „Az OVB-nél elértem azt, ami mindig is a célom volt: a pénzügyi függetlenséget” - mondta Melinda. „Mindkettőnk számára nagyon fontos volt, hogy később elegendő időnk legyen a saját családunkra. Anélkül, hogy pénzügyi veszteséget szenvednénk el vagy függenünk kellene a partnerünktől."

Munka és család – az OVB-nél ez nem jelent ellentmondást

A családdal kapcsolatos kívánsága mindkét nőnek teljesült. „Harminc éves koromban találkoztam a férjemmel - munkatársak voltunk és vagyunk. Kicsivel később világra jött a lányunk. Azóta semmi sem olyan, mint régebben”- mondja Melinda, akinek a lánya most három éves. A dolgozó szülők számára ma nagy erőfeszítést jelent a karrier és a család egyensúlyának megteremtése. A részletes tervezés és a szülői kötelezettségek felcserélése szinte mindig kötelező. "Hála istennek, nincs szükség ilyen koordinációs erőfeszítésekre. A férjem szintén az OVB-nél dolgozik, tehát mindketten maximális rugalmassággal rendelkezünk a magánügyeink intézése során. Például, amikor kétéves lányunknak előadása van az óvodában, mindig mindketten ott vagyunk ”- mondja Anita.

A rugalmas munkaidőn kívül az édesanyák és édesapák egyaránt számíthatnak kollégáik és feletteseik megértésére és támogatására. „Anita és én szinte együtt váltunk anyává. Ez még inkább összekötött bennünket. Ezenkívül az irodában is nagyszerű emberek vannak, még néhány családtag is itt dolgozik. Nagy OVB családként természetesen bármikor számíthatunk elég potenciális bébiszitterre ”- magyarázza mosolyogva Melinda.