Feladni nem szabad – az OVB segít kijutni a válságból

Az élet nem volt könnyű Michał Dobroś számára. Gyermekkora óta számos sorscsapás érte, amelyek rendszeresen rossz helyzetbe sodorták. Egy napon azonban véletlenül megismerte a jövőbeli főnökasszonyát, és élete új fordulatot vett. Michał ma már sikeres vállalkozó, akinek szenvedélye, hogy másoknak segítsen.

Nehéz kezdet

„Nem tervezett gyerek voltam, aki sosem ismerte meg a vér szerinti édesapját” - meséli Michał, aki Lengyelországban született és nőtt fel. Édesanyja és mostohaapja is siket volt. Az utóbbi a fiatal fiút éveken át elnyomta, és fizikai terror alatt tartotta. Michałnak fiatal kora óta egyedül kellett magáról gondoskodnia, ezért már nagyon korán felelősséget vállalt önmagáért. Ebben az időben az egyik legfontosabb menedéke a barátja családja volt, akinek a szülei saját vállalkozással rendelkeztek. „A példaképemmé váltak, mert megfelelően gondoskodtak a fiukról, és megmutatták nekem, hogy sokat érhetünk el, ha hiszünk magunkban és keményen dolgozunk”- meséli Michał.

Az eső elől az eresz alá

Ahhoz, hogy hátat fordítson a szülői háznak Michał már nagyon fiatalon dolgozni kezdett. Egyedül azonban nem lett sokkal jobb a helyzete. A nélkülözés és a sikertelenség évei kezdődtek: megtakarításai gyorsan elfogytak, el kellett adnia mindenét, számos alkalmi munkája volt, elhagyta Lengyelországot és Franciaországban valamint Hollandiában próbált szerencsét – szintén sikertelenül. Amikor ismét üres kézzel tért haza Lengyelországba, teljesen egyedül kellett gondoskodnia magáról. Édesanyja időközben öngyilkosságot követett el. Ebben a kilátástalan helyzetben az utolsó szalmaszálat az új munkája jelentette, biztosítások értékesítésével foglalkozott. Házról házra járt, mígnem egy napon bekopogtatott az OVB igazgatójához, Justyna Dyk-hez.

Az OVB-nek köszönhető új kezdet

„Justyna többet látott bennem, mint egy sorscsapásoktól sújtott embert“- meséli Michał. „Akkor lépett az életembe, amikor teljesen padlón voltam, és segítő kezet nyújtott nekem. Nagyon hálás vagyok ezért.“ Az igazgatónő segítségével Michał az OVB cégnél kezdett dolgozni, és élete végre lépésről lépésre javult. Főnöknője a mentorává vált. „Segített abban, hogy higgyek magamban és mindig komolyan érdekelte, hogy sikeres legyek”- jelenti Michał. Az OVB-nek köszönhetően hirtelen jó irányt vett az élete. A szakmai sikerek is gyorsan eljöttek. „Végtelenül hálás vagyok azért, hogy az életem az utóbbi néhány évben jól alakult. Végre eljött az én időm, hogy esélyt adjak másoknak, és valósággá válthassák álmaikat!”