Dolgozz keményen, játssz keményen – de csak a megfelelő előtakarékossági stratégiával

Jannis az ellentétek embere: A hét folyamán "egyszerű" irodai dolgozó, evangélikus templomba jár, hétvégén pedig DJ-ként turnézik, fesztiválokon és a legjobb klubokban lép fel, zenét szerez és két saját rádióműsora is van. Az „ezermester” állandóan pörög, minden pillanatot a legteljesebb mértékben él meg, ennek ellenére azonban jövőjéről is gondoskodik.

Minden kezdet nehéz

Tinédzserként Jannis születésnapi partiján játszotta kedvenc zeneszámait, amiért sok dicséretet kapott. Csak ekkor gondolkodott el azon, hogy hobbiját hivatássá tegye. Eleinte ifjúsági központokban, ballagásokon és kezdetleges klubokban játszott. „Kezdetben nagyon nehéz volt fellépést szervezni, vagy akár nevet szerezni. A DJ-k között hatalmas volt a verseny”- emlékszik vissza Jannis. Hosszú és rögös út vezetett odáig, hogy felépítse saját márkáját. Ma a művészvilágban DJ Olde néven ismert.

Aki 30 éves korára mindent elért

Nyugodt irodai hétköznapok, és pörgés teljes gázzal a hétvégén. Ez a furcsa kombináció Jannis számára maga a valóság.

"Az életemben éles kontrasztok vannak, amelyek biztosítják számomra a szükséges egyensúlyt" – meséli a zenész. Jannis szakmailag elérkezett a száz százalékhoz. "Most voltam 30 éves, és elértem azt, amit mindig is szerettem volna." – mondja. Ennek ellenére nem ül a babérjain. Folyamatosan új dalokat ír, zenét szerez és különféle zenei kiadókkal áll üzleti kapcsolatban.

Az előtakarékosság nemcsak az idős korban kezdődik

A zenészek élete izgalmas és változatos, de nem garantálja a pénzügyi biztonságot. Jannis ezért már korán elkezdett gondoskodni a jövőjéről. Véleménye szerint sajnos csak néhány fiatal ennyire előrelátó. „A velem egykorú emberek többnyire elfelejtik, hogy nem mindig lesznek fiatalok. Egyszer a reggeli rádióműsoromban felmérést készítettünk az előgondoskodás témájában. Nagyon megdöbbentett, hogy nagyon sok 30 év alatti ember egyáltalán nem tett semmit ennek érdekében.” Jannis ugyanakkor már 16 éves korában befektetett első befektetési alapjába. Az OVB-hez egykori iskolai barátja révén jutott el. Régi ügyfélként egy időben még üzleti kapcsolat is kialakult köztük, mivel Jannis rendezvényeket szervezett az OVB számára. „Az OVB nemcsak olyan vállalkozás, amely védelmet nyújt a jövőm számára, hanem a családunkká is vált. Hihetetlenül örülök, hogy egy ilyen megbízható partner áll az oldalamon. ”