A gyermekek egészsége a szívügyünk - ezért járultunk hozzá 20 millió forinttal egy új gyermek-mentőorvosi kocsihoz

|

OVB támogatás

Közel 10 éve vagyunk elkötelezett támogatói a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat munkájának, azt is mondhatnánk, hogy az elmúlt időszakban a szívügyünkké vált mindaz, amit képviselnek. A korábbi évek adományait felülmúlva, idén 20 millió forinttal járultunk hozzá egy új gyermek-mentőorvosi kocsi beszerzéséhez. Az adomány átadására az OVB Magyarország 30. születésnapi gáláján került sor. A rendezvényen egy jelképes kulcs formájában a Szent Márton Gyermekmentő alapítójának adtuk át az adományunkat.

Nagyon örülünk, hogy a kezdeményezéshez nemcsak az OVB Magyarország ügyvezető kollégái, hanem az országos igazgatóink is csatlakoztak.

Miért ez az ügy szólított meg minket? A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat egységei évente közel négyezer bajba jutott gyermekhez jutnak el, elsősorban súlyos, életveszélyes esetekhez riasztják őket. A gyerekek helyszíni ellátása és szállítása különleges szakmai, gyakorlati és műszeres felkészültséget, valamint magasan képzett gyermekmentős csapatokat igényel. A gyermekek kezelése mellett ugyanakkor vannak olyan sürgős helyzetek is, amikor felnőtteket kell ellátni, így a mentőautókban felnőtt- és gyermekfelszerelés is van. Az alapítvány munkatársainak elkötelezettsége és segítő hozzáállása számunkra is példamutató.

A hamarosan szolgálatba álló gyermek-mentőorvosi kocsi tulajdonképpen nem a klasszikus értelemben vett mentőautó, hanem egy speciális személyautó, amely gyermek-sürgősségi ellátásban gyakorlott szakorvost szállít a helyszínre, és amelyben minden gyermekmentéshez szükséges eszköz teljes méretválasztékban megtalálható. Nem csak balesetekhez riasztható, mivel a gyermekgyógyászati betegségek kezeléséhez szükséges gyógyszeretek, eszközöket (ultrahangos gyógyszerporlasztó, légúti fulladásos betegségekhez kellő párásító) is magával viszi, ezek pedig a hagyományos mentőautókon nem találhatók meg.

Bízunk abban, hogy továbbra is lehetőségünk lesz támogatni mind a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatot, és más szívünkhöz hasonlóan közel álló ügyet.