Az OVB Magyarország egymillió forinttal támogatja a gyermekmentőket

|

Az OVB Magyarország immár 4. éve elkötelezett támogatója a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat munkájának. Nagy örömünkre szolgál, hogy idén is 1 millió forinttal segíthetjük a Gyermekrohamkocsi speciális tevékenységét. Ebből az összegből olyan légzőköröket vásárolnak, amelyek elengedhetetlen felszerelései a mentőautóknak.

Büszkék vagyunk rá, hogy ebben az évben is támogathatjuk a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat hősies munkáját. Társaságunk felelősséget érez a környezetéért, ezt is jól mutatja az OVB Magyarország és a gyermekmentők között fennálló hosszú és jó kapcsolat – mondta Jánosi Gergely, az OVB Vermögensberatung Kft. ügyvezetője.

A Gyermekrohamkocsit évente átlagosan 2100 - elsősorban súlyos, életveszélyes állapotú - gyermekhez riasztják. Bármilyen helyszínen percek alatt képes egy mobil intenzív osztályt "felépíteni", ennek köszönhetően a szakmai eredmények európai szinten is kiemelkedőek.

Az Országos Mentőszolgálattal létrehozott szervezeti és gazdasági együttműködés keretében a budapesti Gyermekrohamkocsin dolgozó személyzetet 24 gyermekintenzíves orvos, 6 hivatásos mentőápoló és 7 hivatásos mentőgépkocsi vezető alkotja. Az egység 24 órás szolgálatot teljesít a hét minden napján. A Gyermekrohamkocsi az Országos Mentőszolgálat Központi Mentőállomásán, a Markó utcában állomásozik. A Gyermekrohamkocsi irányítását az Országos Mentőszolgálat Központi Irányító Csoportja végzi. Ide futnak be a 104-es segélyhívó vonalak. A mentésirányítók a bejelentéstől függően döntenek a Gyermekrohamkocsi kiküldéséről. Fő szempont, hogy a Gyermekrohamkocsi valóban a legindokoltabb, legsúlyosabb esetekhez jusson el. A Gyermekrohamkocsik természetesen nem csak budapesti helyszíneken tűnnek fel, a Miskolcon és Debrecenben állomásozó Ford Rangerek olyan helyekre is eljutnak, ahol a terep miatt már igazán embert próbáló a mentés. 

Vissza