35 éves a „Menschen in Not e.V.”, az OVB segélyszervezete

|

2018 július 25., Köln. - Az OVB számára mindig fontos volt a társadalmi felelősségvállalás, ezért hozta létre 35 évvel ezelőtt a „Menschen in Not e.V.” OVB jótékonysági szervezetet azzal a céllal, hogy Kölnben pénzügyileg támogasson egy szociális intézményt. 

Ezt követően a cég CSR tevékenysége is folyamatosan bővült, eddig főleg Németországban segített ott, ahol arra szükség volt. Az OVB szervezetét elsősorban a német leányvállalat, az OVB Vermögensberatung AG önálló pénzügyi közvetítőinek rendszeres adományaiból finanszírozzák. Ezen kívül a kölni OVB Holding AG anyavállalat dolgozói is adományokkal veszik ki a részüket a nemes feladatból. Az alapítás óta több mint négymillió eurót gyűjtöttek összes és számos projektet valósítottak meg. Az OVB pénzügyi tanácsadóitól kapott anyagi támogatás még nem minden: sokan saját maguk, szabadidejükben kezdeményeznek saját lakhelyükön, vagy környezetükben valamilyen segítő tevékenységet, adománygyűjtést. 

A „Menschen in Not e.V.” 35 éves történetében volt már példa nemzetközi projektekre is: egy iskola és egy mezőgazdasági iparági kezdeményezés finanszírozása Kenyában, segélyszállítmányok indítása a volt Jugoszlávia területére a polgárháborúban szenvedő lakosság részére az 1990-es években, azonnali segítségnyújtás a 2002-es árvíz által érintett német, osztrák és cseh ügyfeleknek, munkatársaknak, a thaiföldi „Happy Home” projekt támogatása, amely különösen nehéz helyzetben lévő gyermekeken és fiatalokon segít, vagy gyors segítség a gyermekeknek a Haitin pusztító Matthew hurrikán után.

A társaság „OVB Evolution 2022” névre keresztelt stratégiájának ugyancsak fontos része a társadalmi szerepvállalás nemzetközi kiépítése. A 35 évvel ezelőtt életre keltett kezdeményezést ki szeretné terjeszteni további 13 országra.

Itthon az OVB Magyarország szintén nagy hangsúlyt helyez arra, hogy tanácsadóival közösen segítsen a szociálisan hátrányos helyzetű társadalmi csoportokon, közösségeken, intézményeken, ezért CSR programjának keretein belül és az azon felül nyújtott támogatásokkal együtt, az elmúlt években több mint 10 millió forintot adományozott különböző magyarországi szervezeteknek.    

Az OVB konszernről

A kölni székhelyű OVB konszern a vezető európai pénzügyi közvetítő vállalatok egyike. 1970-es alapítása óta az OVB üzleti tevékenységének középpontjában a magánháztartásoknak nyújtott hosszú távú, témakörökön átívelő, és mindenek előtt ügyfélorientált pénzügyi tanácsadás áll. Az OVB több mint 100 nagyteljesítményű termékszolgáltatóval működik együtt és az egzisztenciabiztosítás, a vagyonbiztosítás, a vagyonfelhalmozás, az előtakarékosság és a vagyongyarapítás területein kínált versenyképes termékeivel ügyfelei minden igényének megfelel. Az OVB jelenleg 14 európai országban tevékenykedik. A vállalat 4 709 főállású pénzügyi közvetítővel és 3,37 millió ügyféllel rendelkezik. Az OVB Holding AG 2017-ben leányvállalataival együtt 225,3 millió euró összértékű értékesítési jutalékot, valamint 16,0 millió euró értékű EBIT-et gazdálkodott ki. Az OVB Holding AG-t 2006. július elejétől jegyzik a Frankfurti Értékpapírbörzén (Prime Standard, ISIN DE0006286560).