Gyermekmentési és Oktatási Centrum támogatása

|

Az OVB minden országban nagy hangsúlyt fektet a társadalmi szerepvállalásra. Igyekszünk ebben jó példával elől járni, a tanácsadókat is ösztönözni és bevonni, ezen cselekedetekbe, továbbá fontosnak tartjuk egyes alapítványok rendszeres támogatását is, mint például a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat segítését.

Az Alapítvány a hazai sürgősségi gyermekellátáson túl a jövőben már az oktatásnak is kiemelt figyelmet kíván szentelni, ezért 2017 tavaszán megnyitja a Gyermekmentési és Oktatási Centrumot. Ezen nemes cél mellé állt 2015-ben 1.000.000 forint, míg 2016-ban 700.000 forint összegű támogatással az OVB Vermögensberatung Kft.

A Gyermekmentő Szolgálat képviseletében az elmúlt év munkáiról Boldizsár Máriától kaptunk beszámolót.

"Az év elején megjelent Sürgősségi Gyermekellátás címmel hiánypótló szakkönyvünk 5.500 példányban. Célunk, hogy minden magyarországi mentőautón ott legyen és szükség esetén azonnali szakmai segítséget nyújtson a bajtársaknak.

Örömmel tudatjuk, hogy 2016. szeptember 12-én megkezdte szolgálatát az új Gyermekrohamkocsi is.

Az év folyamán több mint 30 millió forint értékben további életmentő eszközök vásárlásával tudtuk bővíteni a Gyermekrohamkocsi és a vidéki gyermek-mentőorvosi kocsijaink eszközparkját is.

Jövő évi terveink között szerepel a debreceni gyermek-mentőorvosi kocsink cseréje.

Mindezen túl szeretnénk még többet tenni a hazai sürgősségi gyermekmentés ügyéért, ezért Alapítványunk következő nagy célkitűzése a Gyermekmentési és Oktatási Centrum létrehozása. A munkálatok folyamatosan zajlanak, jelenlegi terveink szerint, 2017. április 1-én, a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat 18. születésnapján átadásra kerül a Gyermekmentési és Oktatási Centrum, amely helyet ad a Józsefvárosi Mentőállomásnak is egyben.

Hatalmas öröm számunkra, hogy a lakosság adó 1 %-os felajánlásainak köszönhetően az idei évben hazánk 2. legtámogatottabb alapítványa lett a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat. 35.319 felajánló szavazott nekünk bizalmat, ezáltal 132 millió forint érkezett az Alapítványunk számlájára.

Ez a fajta bizalom hatalmas felelősséggel is jár. Ahogy ezt korábban is tettük, ezután is alázattal, megfontoltan mindent megteszünk a hazai sürgősségi gyermekmentés ügyéért."

Vissza