OVB Pályázati Program megvalósulása - A „Beteg Újszülöttekért” Alapítvány

|

Pályázati programunk ötödik beszámolóját a "Beteg Újszülöttekért" Alapítványtól kaptuk. A támogatást a koraszülöttek és újszülöttek ellátásában alapvető fontosságú betegőrző monitor fejlesztésére fordították.

A "Beteg Újszülöttekért" Alapítványt 1991-ben hozták létre a Pécsi Gyermekklinika Perinatális Intenzív Centrumának orvosai és nővérei annak érdekében, hogy az Intenzív Újszülött Osztályon ápolt koraszülöttek és beteg újszülöttek magasabb színvonalú, az európai normákhoz közelítő ellátást kapjanak.

Az Alapítvány elősegíti a gyermekek gyógyulásával kapcsolatos kutatómunkát, a gyakorlat számára kialakított módszerek általánossá tételét, orvosi eszközök beszerzésével megteremti az ehhez szükséges technikai bázist.

A pályázaton elnyert összeget, 300.000 Ft-ot a koraszülöttek és újszülöttek ellátásában alapvető fontosságú betegőrző monitor fejlesztésére fordítottuk. A vásárolt szenzorokkal a műszer az életjelenségek (légzés, keringés, vérnyomás, vér oxigén telítettsége) folyamatos nyomon követését teszi lehetővé, az újszülött vizsgálatokra történő szállítása alatt is.

A Perinatív Intenzív Centrum valamennyi dolgozója és kis betegeink nevében is nagyon köszönjük segítségüket.

Vissza