OVB Pályázati Program megvalósulása - Csányi Alapítvány

Pályázati programunk hatodik beszámolója a Csányi Alapítványtól érkezett. A támogatást díjak megvásárlására fordítják, amelyek nyári végi rendezvényükön kerülnek majd átadásra.

"A Csányi Alapítványt 2005-ben Dr. Csányi Sándor a magánvagyonából hozta létre. Az Alapítvány immár 9 éve egy ún. Életút Program keretében 5. osztálytól a diploma megszerzéséig támogatja a programba pályázat útján 4. osztályos korukban beválogatott hátrányos helyzetű, tehetséges gyermekeket.

A komplex támogatási rendszer a fejlesztések (havi 26-29 fejlesztő óra) mellett kulturális gazdagító programokat, a közösségépítést szolgáló családi, csoport, Közösségi Ház, illetve Alapítványi szintű eseményeket tartalmaz, melyekről a honlapunkon www.csanyialapitvany.hu folyamatosan hírt adunk.

Jelenleg 225 főt támogat alapítványunk. 91 fő általános iskolást, 116 fő középiskolást, a legrégebben támogatott gyerekeink közül 6 fő már felsőfokú szakképzést kap, 12 fő pedig egyetemen/főiskolán folytatja tanulmányait. A 2013/2014-es tanévben újabb 45 fő részére hirdetünk pályázatot Mohácson és Kaposváron, ezzel év végére a támogatottjaink száma 270 fő lesz.

Alapítványunk legnagyobb közösségi eseménye az évente megrendezésre kerülő Életút Nap, melyen a támogatott gyermekek mellett az Alapító, a kurátorok, támogatóink és a média képviselői vesznek részt. A három napos rendezvény sorozat egyik jeles eseménye hagyományosan a Gyermekparlamentünk által kiírt pályázat. Idén "Színezd ki a világod" címmel csoporténeklési versenyt hirdettek, melynek lebonyolítására és díjazására 2014. augusztus 26-án Telkiben kerül sor."

A Gyermekparlament elnökével, Szabó Gáborral egyeztetve, a legjobb produkciókat az OVB által nyújtott támogatásból fogják díjazni.

Dr.Radoszáv Miklós, Operatív igazgató