OVB Pályázati Program megvalósulása - Dévai Szent Ferenc Alapítvány

|

Az OVB Magyarország egymillió forinttal támogatta a Dévai Szent Ferenc Alapítványt. A dévai napköziotthon ezúttal a gyermekek ellátásához szerzett be tartós élelmiszereket, illetve friss tejterméket, gyümölcsöt, édességet is vásárolnak a felajánlott összegből. 

A Szent Ferenc Alapítványt az erdélyi ferences szerzetesek hozták létre 1993 tavaszán. Célja a mélyszegénységben élő gyermekek támogatása. A 26 év során közel 5 000 gyermeket fogadtak be, volt, akit csak néhány évre, de sokan voltak, akiket 10-15, vagy ennél is több esztendőre. Jelenleg 82 intézményben több mint 2000 gyermeket nevelnek, gondoznak. Nemcsak tanáccsal, jó szóval, hanem anyagi támogatással, tanszerrel, ruhával is segítik a nagycsaládos szülőket, gyámokat, hogy a gyermekek egészségesen fejlődhessenek. 
 
Napköziotthonok

Az alapítvány napköziotthonaiba hátrányos helyzetű gyerekek járnak. Olyanok, akiknek bár van családjuk, de szülei nem tudják a napi ellátásukat megoldani, nincs, aki otthon segítsen nekik a tanulásban, vigyázzon rájuk délután. A gyerekek iskola után a napközibe mennek, ahol helytől függően hideg vagy meleg ebédet kapnak, majd a nevelők segítségével elvégzik a házi feladatukat, tanulnak. Utána következnek a szabadidős programok, amikor játszanak, vagy különböző tevékenységeket sajátítanak el (kertészkedés, varrás stb.). 

A támogatást az OVB Magyarország, illetve a Gerd Fink országos igazgatóság közösen ajánlották fel.