OVB Pályázati Program megvalósulása - Fejér Megye Gyermekeiért Alapítvány

|

A támogatás Schőn Viktor és Sebők Péter csapata által felajánlott 100.000 forint, illetve az OVB Vermögensberatung Kft. által felajánlott további 100.000 forint összegekből tevődött össze.

A Fejér Megye Gyermekeiért Alapítvány a Fejér Megyei Szent György Kórház Gyermekosztályán megforduló, évi több ezer beteg gyermek kórházi tartózkodásának megkönnyítésére jött létre. Az alapítvány célja, hogy a Fejér megyei gyermekgyógyászati ellátás színvonala tovább emelkedjen. Az intenzív betegellátás, a szakgondozások, az alapellátás és a rehabilitáció minőségének javulása is céljaik között szerepel. Szeretnék elérni azt, hogy a gyermekek olyan magas szintű egészségügyi ellátásban részesüljenek, mint bármelyik fejlett egészségügyi kultúrával rendelkező európai vagy tengerentúli országban.

Kiemelt céljaik:

  • Új diagnosztikai és terápiás eljárások bevezetése, a gyógyítás célját szolgáló kutatások támogatása.
  • A kórházba kerülő gyermekek számára biztosítani azt a kórházi környezetet (játékok beszerzésével, pedagógiai foglalkozások biztosításával), amely segít leküzdeni az otthontól való elszakadás nehézségeit.
  • A mindehhez szükséges személyi és tárgyi feltételek (képzés, továbbképzés, kongresszusok szervezése, kongresszusokon, tanulmányutakon való részvétel lehetőségének megteremtése, szakkönyvek, folyóiratok beszerzése, műszerpark fejlesztése) biztosítása.
  • A kórház nővéreinek és az alapítványnak közös célja, az otthonihoz hasonló, gyermekközpontú légkör kialakítása.

Támogatásunkkal ez utóbbihoz járultunk hozzá, egy a kórház falai között már most is működő óvodai játszó és foglalkoztató sarok felújításával, bővítésével. A felajánlott támogatási összegből asztalok, székek, játékok beszerzésével segítjük a gyógyuló beteg gyermekek mielőbbi felépülését.

Az alapítvány részéről Bognár Márta volt jelen az átadáskor, amikor a gyermekek birtokba vehették az új játszósarkot.

Vissza