OVB Pályázati Program megvalósulása - Gyermekleukémia Alapítvány

|

Az ünnepélyes átadásonAz ünnepélyes átadáson

Az OVB Magyarország 800 ezer forinttal támogatta a Gyermekleukémia Alapítványt. A Hernádi István országos igazgatóságával közösen felajánlott összeg segítségével a szervezet egy életmentő defibrillátort vásárolt a Heim Pál Gyermekkórház onkológiai osztályára.

Egy korszerű, a legmodernebb technikát megtestesítő defibrillátor berendezés a leukémiás és rákos gyermekeknél nélkülözhetetlen az életveszélyes kardiológiai állapotok elhárításában. A tumoros, leukémiás gyermekek gyógyítása során az immunrendszert igen agresszív kemoterápiás és más, a szervezetet megterhelő kezelésekkel gyengítik le. Teszik ezt annak érdekében, hogy az ily módon legyengített szervezetben a betegségért felelős leukémiás sejtek könnyebben és maradéktalanul elpusztíthatóak legyenek. A kezelések során a beteg gyermekek kardiológiai ellátása, esetleges újraélesztése igen gyakran elkerülhetetlen. A defibrillátor, amely elektródákkal a beteghez csatlakoztatva képes a szívritmus elemzésére, kommunikál az elsősegélynyújtóval, kamrai ritmuszavar észlelése esetén figyelmeztet az elektrosokk szükségességére, és csak engedélyezni kell egy gomb megnyomásával az életmentő áramütést.

Az Alapítványról:

A 2003-ban Együtt a Leukémiás Gyermekekért (Gyermekleukémia Alapítvány) néven létrehozott szervezet célja a Magyarország területén élő leukémiás és rákos gyermekek életkörülményeinek javítása, a gyógyulásra való esély növelése. Míg az 1950-es években a leukémiás gyermekeknek mindössze 10 százaléka élte túl a betegséget, ma már a gyermekek 80-85 százaléka sikeresen gyógyítható a megfelelő körülmények mellett.