OVB Pályázati Program megvalósulása - Gyermekrák Alapítvány

|

 Az 1997. óta működő Gyermekrák Alapítvány célja, hogy elősegítse a megbetegedett gyermekek gyógyulási esélyeit, valamint orvostechnikai eszközök, diagnosztikus műszerek megvásárlásával támogassa a rákos gyermekeket kezelő kórházakat és egészségügyi intézményeket. 

Az Alapítvány vállalja a betegség miatt elszegényedett családok rendszeres anyagi és természetbeni támogatását. Számukra térítésmentesen biztosítják a szupportív – helyreállító – terápiához nélkülözhetetlen vitaminokat, táplálék-kiegészítő készítményeket. 

Az adomány átadásakor a támogatásban hatalmas részt vállaló Igazgatóság vezetője, Vajay György elmondta: „Büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan cégnél dolgozhatunk, ahol a társadalmi felelősségvállalás kiemelkedő figyelmet kap, és nemcsak a pénzügyek területén. Az OVB Pályázati Program segítségével 1.200.000 Ft adományt juttatott el Igazgatóságunk a Gyermekrák Alapítvány részére. Az átadáskor lehetőségünk volt beszélgetni az Alapítvány elnökével, Balogh Istvánnal, aki hosszú évek óta fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy egy jótékony szervezeten keresztül tudjon támaszt és segítséget nyújtani a beteg gyermekeknek, hozzátartozóiknak és a betegeket gyógyító kórházaknak, egészségügyi intézményeknek. 

A rák nem ismer határokat, ezért felvállalták, hogy a Magyarországon megbetegedett gyermekeken kívül segítséget nyújtanak az ország határain túli rákos magyar gyermekeknek is. Számos erdélyi, kárpátaljai és vajdasági rákbeteg gyermeket támogatnak. Minden adomány, függetlenül a formától és értékétől, igazi segítség és végtelen hálával fogadják. Megható volt látni a sok fényképet a falon, amelyek gyógyult, mosolygós gyermekektől érkeztek. Egyértelmű, hogy a kitartó munkának, összefogásnak és támogatásoknak van eredménye!” 

Vissza