OVB Pályázati Program megvalósulása - Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány

|

2016-ban újra elindult az OVB Pályázati Program, melynek első beszámolója az alábbiakban olvasható az immáron több mint két évtizedes Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány támogatásáról.

A pályázat célja egy modern lélegeztető készülék vásárlásának támogatása volt, melyhez az OVB és azon belül is, a Szabadkai Igazgatóság 740.000 forinttal járult hozzá.

Több mint 20 éve, hogy a Heim Pál Gyermekkórház létrehozta a fejlesztését támogató Alapítványt, ezáltal biztosítva a beteg gyermekek zavartalan és szakszerű ellátását.

Az Alapítvány hosszú évek óta Magyarország egyik legsikeresebben működő szervezete. Ezt elsősorban annak köszönheti, hogy az Alapítvány mindig szem előtt tartja a gyermekek érdekeit, hiszen a beérkező adományokat teljes egészében a Heim Pál Kórház fejlesztésére fordítja, mely felhasználási területekről kimutatásokat is készít, amelyek mindenki számára elérhetőek - mondta Smrcz Ervin.

Az Alapítvány távlati céljai között szerepel többek között a Kórház épületállományának korszerűsítése is. Ennek a területnek a fejlesztése már 1994-ben elkezdődött. Egy hosszadalmas folyamat lezárásaként 2009 áprilisában átadásra került egy modern épület, amely helyt ad a Gyermek Belgyógyászati Osztály, a Gasztroenterológiai és Nephrológiai Osztály, az Alvás Laboratórium és az Endoszkópiás Laboratórium kis betegei gyógykezelésére.

Évente több száz gyermeket ápolnak a különböző osztályokon. Az ország minden pontjáról - több mint 50% vidékről - érkeznek, sajnos súlyosan beteg gyermekek is.

Az intenzív osztálynak jelen pillanatban négy lélegeztető készüléke van, és mivel láthattuk, hogy a Kórház most fejleszti Intenzív Osztályán az ágyak számát, így egyértelmű volt, hogy ezen a területen segítünk. Az Alapítvány Kuratórium Elnöke és a Főorvosnő is köszönetét és háláját fejezte ki, hogy az OVB Pályázati Program és a Szabadkai Igazgatóság kollégái adományozásának köszönhetően egy lépéssel közelebb került az osztály a modern lélegeztető készülék megvásárlásához!