OVB Pályázati Program megvalósulása - „Jármika Jövőkép” Gyermek Alapítvány

|

Pályázati programunk negyedik beszámolóját a "Jármika Jövőkép" Gyermek Alapítványtól kaptunk, akik a támogatást a rászoruló-és beteg gyermekek kulturális, valamint anyagi támogatására fordították.

"A Hadart Művészeti Társulás és a "Jármika" Jövőkép Gyermek Alapítvány egy közös cél érdekében arra szövetkezett, hogy a színház és az igényes, minőségi kultúra népszerűsítésén túl, de annak minden eszközével, a rászoruló és beteg gyermekeket nemcsak kulturális fejlődésükben, hanem anyagilag is támogassa.

E küldetés megvalósításában egy sokak által ismert és népszerű figurát, "Süsü-t" hívjuk segítségül.

Társulatunk Magyarországon egyedülállóan, saját készítésű előadásait infokommunikációsakadálymentesítéssel állítja színpadra, ezáltal a siketek és nagyothallók is élvezhetik a színház adta katartikus élményt, hiszen a színpadon egy jeltolmács kíséri végig az előadás minden pillanatát, aki dramaturgiailag szerves része a színdarabnak.

Támogatóink segítségével 2013-ban már harmadszor sikerült több mint 200 óvodás és kisiskolás gyereknek lehetőséget adni arra, hogy személyesen is találkozhasson, és együtt mulasson Süsüvel egy ingyenes rendezvény keretében. A gyerekek az egész napos rendezvény keretein belül együtt énekeltek és táncoltak Süsüvel és barátaival, többek között a Királylánnyal, a Királyfival és a Dadussal. A gyerekek maguk is királyfivá és királylánnyá válhattak saját készítésű koronáikkal, illetve arcfestőnk segítségével. A lufihajtogató bohóc a fiúknak kardot, a lányoknak virágot varázsolt pillanatok alatt.

A rendezvény érdekessége volt, hogy az egész programsorozat alatt jelnyelvi tolmács kísérte műsorainkat, így a siket és nagyothallók is maximális élményben részesülhettek."
A beszámolót Gyarmati Regina küldte az alapítvány képviseletében. 

Vissza