OVB Pályázati Program megvalósulása - Markusovszky Egyetemi Oktatókórház

|

Az OVB Magyarország 1 millió forintot adományozott a Vas Megyei Markusovszky Kórházért Alapítványnak, amelyből fontos eszközöket vásároltak az intézmény részére. 

A Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Infektológiai Osztálya Vas megye egyetlen specializált fertőzőbeteg-ellátó osztálya. III. progresszivitású besorolása a speciális trópusi betegségeken kívül valamennyi hazai és európai infekciós betegségek ellátására alkalmas. Az osztály 40 akkreditált ággyal rendelkezik, csecsemőkortól idős korig minden korosztály ellátására alkalmas. Szakorvosképzésben részképzésre akkreditált. Az osztály öt orvosa infektológia szakvizsgával rendelkezik, az osztályvezetőnek továbbá gyermekgyógyászat és belgyógyászat, az adjunktusnak gyermekgyógyászat szakvizsgája is van. Az osztályhoz kapcsolódó Infektológiai Szakambulancia gyermek-és felnőtt járóbeteg-ellátást folytat, melynek speciális területei a Megyei Védőoltási Szaktanácsadás, a krónikus vírushepatitises betegek antivirális kezelése és az ismeretlen eredetű lázas betegségek felderítése.

Az osztály éves fekvőbeteg forgalma: 900-1000 beteg, az ambulancián kb. 2500 járóbeteg fordul meg.

Az adomány átadás helyszíne a Markusovszky Kórház Infektológiai Osztály volt, amelyen a sajtó képviselőivel együtt részt vett  Dr. Radnai Endre, a Vas Megyei Markusovszky Alapítvány kuratóriumának elnöke, Wittinger Dénes, az OVB Vermögensberatung Kft. regionális igazgatója, valamint a WIT-WIN Kft. ügyvezetője,  Wittinger Dávid, a WIT-WIN Kft. tulajdonosa, Dr. Schneider Ferenc osztályvezető főorvos, valamint  Felber Hajnalka, a WIT-WIN Kft. irodavezetője és Németh Andrea MEOK titkárságvezető.

Dr. Schneider Ferenc osztályvezető főorvos egy rövid köszöntő után üdvözölte a megjelenteket, majd átadta a szót a Markusovszky Alapítvány elnökének. Dr. Radnai Endre hangsúlyozta az adományozás jelentőségét, amely segítséget nyújt az egészségügy munkájához, közelebb hozza a társadalmat a gyógyításhoz.

Witinger Dénes, majd Wittinger Dávid adományozók (az OVB Magyarországgal közösen ajánlották fel az összeget) köszöntötték a megjelenteket, és kifejezték az egészségügy támogatása iránti elkötelezettségüket.

Dr. Schneider Ferenc osztályvezető főorvos megköszönte a felajánlást, amelyből a következő eszközök beszerzése valósulhatott meg: 

1 db perfúzor, amellyel precíz folyadék- és gyógyszeradagolás végezhető
15 db infúziós állvány – az elhasználódottak pótlására
1 db pulzoximéter, mellyel a beteg vérének oxigéntelítettsége mérhető és oxigénigénye megállapítható 
4 db vérnyomásmérő + 2 db gyermekmandzsetta
2 személymérleg, 5 csecsemőmérleg

Az adomány tartalmát előzetes egyeztetés után állították össze, ezzel biztosítva az optimális felhasználást. Az osztályvezető hangsúlyozta, hogy az alapítványi adományok lehetővé teszik a betegek szakszerű ellátásához szükséges osztályos felszereltség folyamatos fenntartását, a betegek komfortjának biztosítását.

Vissza