OVB Pályázati Program megvalósulása - OM Magyarország Onézimusz Alapítvány

A pályázat célja - az OM Magyarország Onézimusz Alapítvány szervezésében - hátrányos helyzetű gyermekek táboroztatása volt. A pályázatot az OVB részéről Hajdú Sándor és csapata képviselte.

"Idén nyáron a Hajdú Országos igazgatóság és az OVB Magyarország közös, 1.000.000 forintos adományának köszönhetően öt településről az önkormányzatok segítségével 30 rászoruló vagy hátrányos helyzetű gyermek nyaralhatott Nőtincsen, a Seholsziget élményparkban az Onézimusz és a Jézus a Gyermekekért Alapítvány szervezésében.
A Fantasztikus összefogásnak és a sok önkéntes segítségnek hála a gyermekek nagyszerűen érezték magukat és rengeteg élménnyel tértek haza. Őértük megérte a sok-sok fáradtság." -
írta beszámolójában Hajdú Sándor.

"Az öt napos tábor első napján mindenki izgatottan készülődött, hiszen többségük még sosem nyaralt, főképp nem távol otthonuktól, szüleiktől. A megérkezést követően közösen felfedeztük a táborhelyet, majd megismerkedtünk a táborvezetőkkel, Andi és Zsófi nénivel. A gyermekek elfoglalták szálláshelyeiket, ezt követően átbeszéltük a tábori szabályokat, a nap végét közös vacsorával zártuk. A második napon a fiúknak íjászkodást, a lányoknak kézműves foglalkozást tartottunk. Később fociztak, amelyhez néhány lány is csatlakozott. A harmadik napon lehetőségük volt kipróbálni a lovaglást, faragást, agyagozást, és a napot a kisvasúttal koronáztuk meg. A negyedik napon a helyi tó körül tettünk gyalogtúrát, ahol megfigyeltük a növény- és állatvilágot. Este a gyerekek műsort adtak elő, aki akart, felléphetett. Olyan hangulatot teremtettek, hogy a végén mindenki a színpadon táncolt. Az ötödik napon a táborbontást követően utaztunk haza. Minden estét közös történetolvasással zártunk, az öt nap alatt József történetét vettük végig a Bibliából."