OVB Pályázati Program megvalósulása - OM Magyarország Onézimusz Alapítvány 2018

|

A pályázat célja - az OM Magyarország Onézimusz Alapítvány szervezésében - hátrányos helyzetű gyermekek táboroztatása. A pályázatot az OVB részéről Hajdú Sándor és csapata képviselte.
 
A tavalyi év után ezen a nyáron immár másodszor táboroztatott hátrányos helyzetű és nagycsaládban élő gyermekeket a nőtincsi Seholsziget Élményparkban az Onézimusz Alapítvány és a Jézus a Gyermekekért Alapítvány. Idén összesen 77   gyermek érezhette jól magát a felejthetetlen egy hét során az OVB Magyarország és Hajdú Sándor Országos igazgató által felajánlott 2 millió forintos támogatásnak köszönhetően.
 
„Érdről indultunk 50 gyermekkel Nőtincsre, a Seholsziget Élményparkba, ahol még a környező falvakból 27 gyermek csatlakozott a táborozó csapathoz. Sokan közülük életükben először táborozhattak. 
 
Akik velünk voltak a múlt nyáron is, azoknak ismerős volt már a hely, hiszen a tavalyi táborunkat is ide szerveztük. Az újonnan érkezők még nem ismerték ezt a „gyerekparadicsomot”.
 
A kis völgybe csodálatosan illeszkedik a Seholsziget tábora az indián sátraival, lovardáival, központi kupolás fa épületével, az erdei játszóterével és a kisállatfarmjával. A gyerekek és a táborban dolgozó csapat is izgatottan várta már ezt a hetet és a rájuk váró programokat. Érkezés után nyolc csapatot alakítottunk ki és ismertettük a gyerekekkel a tábori szabályokat, majd elkészítették a csapatuk zászlaját miközben megismerkedtek egymással, illetve az élményparkkal.
 
A gyerekek az egy hét alatt íjászkodtak, lovagoltak, lovas kocsiztak, kézműveskedtek, barkácsoltak, túráztak az erdőben, kisvonatoztak, kisállatokat gondoztak, sőt a reggeli tornán kívül még sportoltak is, fociztak és röplabdáztak, ezen kívül megismerkedtek Jónás történetével  a Bibliából. Reméljük, most is felejthetetlen élményekkel lettek gazdagabbak a gyermekek és a táborban velük foglalkozó  pedagógusok is.” - írta beszámolójában Hajdú Sándor.

Az OM Magyarország "Onézimusz" Alapítványt 1991-ben hozták létre azzal a szándékkal, hogy a nemzetközi OM szervezetet hazánkban képviselje. Az Alapítvány egyik fő feladata a Magyarországon és külföldön élő rászoruló menekültek, szegények, idősek, betegek, szenvedélybetegek, árvák, valamint az őket segítő intézmények (gyermekotthonok, kórházak stb.) támogatása, segélyszállítmányok összegyűjtése és rendeltetési helyére való eljuttatása. 

Vissza