OVB Pályázati Program megvalósulása - Paulus Sport Club

A pályázat célja a Paulus Sport Club szervezésében sportoló gyermekek részére megrendezett labdarúgó torna finanszírozása volt.
A rendezvényen az OVB-t Hajdú Sándor, Országos igazgató képviselte.

A Paulus Sport Club Nonprofit Kft. azért jött létre, hogy úgy tanítson sportra, illetve egészséges életmódra, hogy közben olyan légkört teremt, amelyben az embertársaink és a sport szeretete, az egészség megőrzése, a tisztességes viselkedési formák kerülnek előtérbe. Elsősorban gyermekekkel foglalkoznak a futball programjukon keresztül. Bejegyzésük óta a nyári táboraikban összesen 254 gyermekről gondoskodtak, továbbá az év közbeni folyamatos futballoktatásukon jelenleg 55 gyermek fejlődését segítik elő. Az oktatáson kívül szerveznek közösségépítő rendezvényeket is, amelyekre a térségből hívják meg a résztvevőket. A rendezvényeken mindig törekednek olyan légkört biztosítani, ahol a tisztességes versenyzés van előtérben. Szívesen szerveznek felnőtt labdarúgó bajnokságokat is, elsősorban civil szervezeteknek. Működésük óta rendszeresen megrendezésre kerülő tornáik a gyermekek részére a Paulus és a Redemptor Kupa, továbbá felnőtt résztvevők számára a CAP, illetve a Szent Gellért Kupa.

2017 tavaszán már negyedik alkalommal rendezték meg a Paulus Kupát, amelyről Sánta Endre, a szervezet elnöke írt beszámolót:
"2017. március 11-én került megrendezésre a IV. Paulus Kupa. A programra 13 csapat regisztrált, két külön korosztályban. 10 órakor kezdődött a 8-9 éves gyerekek versenye, az U9-es mezőny. Két csoportba soroltuk a résztvevő csapatokat, akik a csoportokon belül körmérkőzéses rendszerben vívták ki a helyezéseket.
A csoportkörök után következett a "play off" vagyis a rájátszás. Klubunknál fontos az egyenlő bánásmód, ezért ezt hangsúlyozni kívántuk azáltal, hogy minden csapatot fontos - vagyis nem "alsó ház" és "felsőház" - névvel illettünk. Így a rájátszásban a "sztárok" és a "szupersztárok" küzdöttek meg egymással.
Délután következett a 10-11 éves gyermekek tornája (U11). Erre a programra már hivatalos bíró is a rendelkezésünkre állt, a magasabb szintű szabályok szakszerű betartatása céljából.

A programra közel 130 gyermek érkezett és megannyi szülő. A torna ideje alatt gyümölcsöt és frissítőt kínáltunk a résztvevő ifjú tehetségeknek. A Paulus Sport Club csapataiban futballozó szülők közül többen is társadalmi munkával segítették a torna szervezését. Ők felügyelték a "frissítős asztalt", valamint mérték a játékidőt és adminisztrálták a mérkőzéseket.

Közösségünk azt az értékrendet képviseli, hogy az első ugyanolyan fontos, mint az utolsó, ezért a díjátadó ünnepségen minden gyermek részesült aranyéremben.
Először Kiss János, a Paulus Evangéliumi Közösség vezetője mondott köszöntőt, majd Hajdú Sándor, az OVB Országos igazgatója.

A torna nagyszerűen sikerült. Az eredeti célkitűzésünket teljesítettük, így egy közösségformáló, jó hangulatú családi nap keretein belül, minden gyermek boldogan, aranyéremmel távozott, illetve minden csapat serleget kapott.
A szülők és vendégek rengeteg pozitív szóval dicsérték a szervezést.

2018-ban az V. Paulus Kupára már 20 csapatot szeretnénk meghívni, így ezáltal, a térség legnagyobb gyermek labdarúgó tornáját szerveznénk meg.
"