OVB Pályázati Program megvalósulása - Paulus Sport Club (Kopie 1)

|

A Paulus Sport Club Nonprofit Kft. azért jött létre, hogy embertársaink és a sport szeretetével tanítson egészséges életmódra. Elsősorban gyermekekkel foglalkoznak a futball-programjukon keresztül. Megalakulásuk óta a nyári táboraikban több mint 400 gyermekről gondoskodtak. A fentieken túl szerveznek még közösségépítő rendezvényeket is, amelyekre a térségből hívják meg a résztvevőket. Rendezvényeiken mindig törekednek olyan légkört biztosítani, ahol a tisztességes versenyzés kerül előtérbe. Az OVB az idei Pályázati Programjának keretein belül 500 ezer forinttal támogatta a nemes célt.

2018. május 21-én, Pünkösd hétfőn került sor az V. Paulus Kupa megrendezésére, amelyről Sánta Endre, a szervezet elnöke írt beszámolót: „Egyesületünk azzal a céllal rendezte meg 2014-ben az első Paulus Kupát, hogy legyen egy olyan foci rendezvény, amiben a gyerekek lelki és tárgyi élményeket is kaphatnak. A különböző egyesületekben focizó gyerekek olyan foci tornákra járnak egész évben, ahol legjobb esetben az első 3 helyezett kap valamilyen elismerést.  Évről évre egyre több csapat fogadja el a meghívásunkat. Idén már 16 csapat és közel 160 gyerek (3 korosztályban) szállt versenybe. A tornát Diósdon a DTC műfüves pályáján rendeztük. Diósd Város Önkormányzatától anyagi támogatáson kívül az alpolgármester asszony és a polgármester úr személyes támogatását is élvezhettük, akik a díjátadókon segítettek. Az U9-es korosztállyal rajtolt el a torna 13:20-kor. Ebben a mezőnyben 6 csapat versenyzett egymással. Mivel viszonylag meleg volt az idő, készültünk egy „frissítő sátorral”, ahová gyümölcsöt és ásványvizet helyeztünk ki a focisták számára. 

A futball egy olyan sportág, ahol nagyon fontos a közösség érzése. A szurkolók is sokszor csak a győzelemben hajlandók a csapatukat lelkesen biztatni. Gyakran mi, szülők is olyan üzenetet küldünk a focipályán éppen küzdő gyermekeinknek, hogy bármi áron de győzniük kell. Jó volt hallani a Paulus kupán szurkoló szülők sportszerű biztatását. Ilyen környezetben a gyerekek is sokkal felszabadultabban versenyeznek. Érdekes párhuzam van a felszabadultság és eredményesség között az élsportban is! Az U11-es és U13-as mezőnyben 2 játékvezető felügyelte a mérkőzéseket. 

A torna végén a gyerekek nagy örömmel vették át az elsőtől az utolsó helyezettig járó aranyérmeket és minden csapat emlékkupával távozott az V. Paulus Kupáról.  Úgy érezzük, hogy a torna rendkívül jól sikerült, az eredetileg kitűzött célunkat teljesítettük. A gyerekek mind lelki mind pedig fizikai ajándékokkal gazdagodhattak és lelkesen kérdezgették, hogy jöhetnek-e a következő Paulus Kupára is. „