OVB Pályázati Program megvalósulása - SZTE Gyermekklinika Gyermekintenzív Osztály

|

Vasárnap immár második alkalommal szervezték meg Szegeden a Jótékonysági Intenzív Aerobik Napot több sztártrénerrel, az SZTE Gyermekklinika Gyermekintenzív Osztályának megsegítéséért. A Városi Sportcsarnokban megrendezett esemény fő célja, volt, hogy a befolyt összegből a Gyermekklinika intenzív osztályának orvostechnikai eszközeit fejlesszék. A bevételből két speciális ágyat, infúziós állványt, pumpákat és egyéb eszközöket vesznek.

A hétvégi rendezvényen mintegy 1500 fő vett részt, a fellépők között pedig olyan közismert nevek szerepeltek, mint Rubint Réka, Béres Alexandra, Katus Attila és Czanik Balázs.

Az OVB Magyarország arany fokozatú főtámogatóként állt az idei kezdeményezés mellé, társaságunkat Porubszky János vezetésével a szegedi iroda képviselte. Az OVB az idei Pályázati Programjának keretein belül 500 ezer forinttal támogatta a nemes célt. Az anyagi segítség mellett a helyszínen Porubszky János Zubai Szabolccsal, a több mint 200-szoros válogatott kézilabdázóval a sportoló által dedikált mezeket is átadta a szerencséseknek. A támogatók standjainál az érdeklődők megtalálhatták az OVB pultját is, ahol készséggel válaszoltunk a látogatók kérdéseire. 

Az SZTE Gyermekklinika Gyermekintenzív Osztályának „Kisgyerekek is lehetnek nagybetegek” programja 2015 márciusában indult az osztály fejlesztésére, a gyermekek kezelési és ápolási körülményeinek javítására. A Tisza partján álló Gyermekklinika első emeletének kisbetegeit általában szirénázó mentőautó szállítja legtöbbször súlyos, életveszélyes állapotban. Ide kerülnek, ha nem kapnak levegőt, vagy olyan súlyos fertőzésük van, hogy lélegeztetőgépre szorulnak, a szívük veleszületetten beteg és operálni kell őket, vagy ha a veséjük nem tudja a dolgát végezni és vesepótló kezelést, gyermek dialízist kell alkalmazni. Itt gyógyítják az égett vagy életveszélyes állapotban lévő daganatos betegeket, illetve a súlyosan mérgezett gyermekek intenzív terápiája is náluk történik. Szoros az együttműködés a gyermeksebészeti, fül-orr-gégészeti és idegsebészeti részlegekkel is, betegeik a műtétek után ezen az osztályon ébrednek és lábadoznak a gyógyulásukig. Sokan csak átmeneti lakói lesznek az osztálynak, de előfordul, hogy hosszú hónapokba telik mire a gyermekek teljesen felépülnek és hazamehetnek. 

Az OVB Magyarország Pályázati Programjával régóta felelősséget érez a környezetéért, örömmel támogatja a segítségre szoruló, vagy szociálisan hátrányos helyzetű csoportokat, intézményeket, ezért is büszke rá, hogy ebben az évben támogathatja a Gyermekklinika dolgozóinak hősies munkáját.