OVB Pályázati Program megvalósulása - Zseboroszlán Vas Megyei Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány

|

Az OVB Pályázati Program keretén belül a következő pályázat célja a Zseboroszlán Koraszülöttekért Alapítvány támogatása volt egy non-invazív légzéstámogató berendezés (C-PAP) megvásárlásának elősegítésével.

"A célunk az volt, hogy a legvédtelenebb és talán a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő koraszülötteken segítsünk, hiszen ők éretlenségükből adódóan a külvilághoz nehezebben alkalmazkodnak", számolt be Wittinger Dénes a pályázatukról.


A Zseboroszlán Vas Megyei Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvánnyal együtt egy non-invazív lélegeztető gép vásárlása mellett döntöttünk, mely megkönnyíti az újszülöttek első napjait.

A koraszülöttek leggyakoribb betegsége a tüdők éretlenségéből származó légzési elégtelenség. Ennek gyógyítása - felületaktív anyag tüdőbe való bejuttatása mellett - a gépi lélegeztetés. Az újonnan vásárolt lélegeztető gép a jövőben sok koraszülött első napjait teszi biztonságosabbá. A szülőknek is megnyugvást adva, hogy gyermekük egy olyan modern, korszerű gépekkel berendezett osztályon kezdi meg életét, ahol minden feltétel rendelkezésre áll a problémamentes mindennapokhoz.

Az Alapítvány története:
1976-ban a Koraszülött Osztály Perinatalis Intenzív Centrummá (PIC) fejlődött a Szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház keretein belül. Ebben a centrumban zajlik az új- és koraszülöttek ellátása, tartós gépi lélegeztetés, speciális lélegeztetési eljárások kivitelezése, a különböző műtéteket követő ellátás. A centrumhoz kapcsolódik az általunk támogatott közhasznú alapítvány. A Zseboroszlán Vas Megyei Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány 2011-ben jött létre. Tevékenységének célja a szombathelyi PIC-ben fekvő újszülöttek életkörülményeinek, életben maradási esélyeinek növelése. Feladatai között szerepel az egészségmegőrzés, betegség megelőzés, gyógyító, egészségügyi rehabilitációs tevékenység, tudományos tevékenység, kutatás, nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés is.

Az alapítvány célja: Minden "idő előtt" született Zseboroszlánból egészséges, nagyszerű felnőtt váljék!

A támogatás összegének átadása a Vas megyei Markusovszky Kórház Perinatalis Intenzív Centrumban történt. Az alapítvány képviselője, Tóthné Dr. Graselly Magdolna Sarolta és az Alapítvány munkáját segítő szülők fogadták az OVB tanácsadóit, Wittinger Dénest, Wittinger Dávidot, Bíró Adriánt és Liszta Júliát a kórház újszülött osztályán.

Vissza