OVB Pályázati Program megvalósulása - Lakásotthonok Lakóiért Közhasznú Alapítvány

|

A támogatási összeg jelképes átadásaA támogatási összeg jelképes átadása

Az OVB Magyarország 500 ezer forinttal támogatta a győri Lakásotthonok Lakóiért Közhasznú Alapítványt. Az összeg egy részéből a tavalyi, Balatonalmádiban eltöltött felejthetetlen hétvége után a Tompa úti Utógondozó Otthon lakói új hűtőszekrénnyel, mosógéppel és gáztűzhellyel gazdagodtak. 

Az alapítvány 1999-ben jött létre azzal a céllal, hogy a Gyermekvédelmi Központ lakásotthonaiban gyermekvédelmi gondoskodás keretei között nevelkedő gyermekek, fiatalok továbbtanulását segítse, megkönnyítse a pályaválasztást. A fiatalok egészséges lelki fejlődése érdekében rendszeresen szerveznek kulturális és szabadidős programokat a működtető intézménnyel közösen.

Az összeget az OVB Magyarország és Tóth Attila területi vezetősége közösen ajánlották fel. 

Az OVB Magyarország minden évben tanácsadóival közösen segít a szociálisan hátrányos helyzetű társadalmi csoportokon, közösségeken, intézményeken. Az elmúlt években több mint 30 millió forintot adományozott különböző magyarországi szervezeteknek. A társaság németországi központja 35 évvel ezelőtt hozta létre saját jótékonysági szervezetét, amely fennállása során szinte a világ minden pontján segített már, legyen szó iskolaépítésről Kenyában, segélyszállítmányok eljuttatásáról a volt Jugoszlávia területére a polgárháború ideje alatt vagy arról a gyors segítségnyújtásról, amelyet a gyermekek kaptak a Haitin pusztító Matthew hurrikán után.