Támogatás a koraszülött osztálynak

|

Az OVB Magyarország és a Sebők Péter Országos Igazgatóság együttesen 1.760.000 forinttal támogatta a Gyermekkor Alapítványt, amellyel a HPOGYI Madarász utcai Telephelyén működő koraszülött osztály műszerparkjának bővítését segítette 1 db inkubátorral.

A Gyermekkor Alapítványt 1990-ben a Madarász utcai Gyermekkórház és Rendelőintézet dolgozói hozták létre kis betegeink színvonalasabb ellátása, és a gyermekgyógyítás korszerűsítése érdekében.

2006. január óta az intézmény a Heim Pál Kórházzal közös igazgatás alatt működik, de a Madarász utcában változatlanul fogadják a csecsemőket, gyermekeket és gondoskodnak a teljes körű ellátásukról az Alapítvány mindenkori támogatásával.

Célkitűzéseik között szerepel, hogy a Gyermekkórház és intézményei eszköz- és műszerparkját bővítsék, korszerűsítsék és a hiányzó eszközöket pótolják, illetve a kórház és intézményeinek megújításában, rekonstrukciós bővítésében is segítséget nyújtsanak.

Továbbá fontos számukra a korszerű hazai és külföldi gyógyászati eljárások átvételének és helyi adaptálásának segítése, a dolgozók szakmai fejlődésének és továbbképzésének támogatása. Támogatást nyújtanak a gyermekek kórházi tartózkodásának megkönnyítésére, az ápolás körülményeinek javítására, szülők benntartózkodásának segítésére.

A kórház dolgozói elmondták, nagyon örülnek, hogy az újszülöttek a legkorszerűbb technológia segítségével még jobb kezekben lesznek az osztályokon.

Vissza