Támogatás a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatnak

|

Az OVB Magyarország immár 8. éve elkötelezett támogatója a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat munkájának, amit jól bizonyít, hogy ismét 1 millió forinttal segíthetjük a Gyermekrohamkocsi speciális tevékenységét. Az immáron több mint 20 éve működő szervezet az összegből olyan eszközöket tud vásárolni, amelyek elengedhetetlen felszerelései a mentőautóknak.

A Gyermekrohamkocsit évente átlagosan 2100 - elsősorban súlyos, életveszélyes állapotú - gyermekhez riasztják. Bármilyen helyszínen percek alatt képes egy mobil intenzív osztályt "felépíteni", ennek köszönhetően a szakmai eredmények európai szinten is kiemelkedőek.

Miért kell külön mentő a gyermekeknek?

„Az általános mentőorvosok többségében felnőtt ellátásban dolgozó orvosok, kevés gyermekgyógyászati tapasztalattal. A mai napig általánosan elmondható, hogy a felnőtt ellátásra szakosodott orvosok nem szívesen látnak el gyerekeket. Gyermekkorban teljesen más betegségekkel találkozhatunk, mint felnőttkorban. Más gyógyszereket, más terápiát alkalmazunk. De más a betegségek lefolyása is. Ha egy gyermek már annyira rosszul van, hogy mentőt kell hívni, ott valóban nagy a baj. Ebben a stádiumban tényleg perceken múlhat az élete, azon, hogy minél korábban megkapja a megfelelő ellátást. A felnőtteknél legtöbbször működik az úgynevezett „gázterápia”, azaz nyomni a gázt, hogy gyorsan bejusson a beteg a kórházba, a gyermekgyógyászatban ehelyett az arany óra vagy platina perc kifejezés tükrözi az időben megtörténő ellátás fontosságát, azt, hogy jelentősen megnöveli a túlélést, ha a kis beteg már a helyszínen megkapja a magas szintű ellátást.” – áll a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat honlapján.

Vissza