OVB Pályázati Program megvalósulása - Gyermek Intenzív Terápiáért Alapítvány

|

Balról jobbra: Müller András, az OVB fiókvezetője, Galambos Károly, az OVB területi vezetője, dr. Bogár Csilla, a Gyermek Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály megbízott osztályvezető főorvosa, dr. Horváth Eszter, a Gyermek Intenzív Terápiáért Alapítvány elnöke, Zolnai Gergely, az OVB fiókvezetője, Bogár Beatrix, az OVB területi igazgatója és az OVB győri, Kálvária úti iroda irodavezetője, Árpási András, az OVB fiókvezetője, Székely Norbert, az OVB fiókvezetője.Balról jobbra: Müller András, az OVB fiókvezetője, Galambos Károly, az OVB területi vezetője, dr. Bogár Csilla, a Gyermek Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály megbízott osztályvezető főorvosa, dr. Horváth Eszter, a Gyermek Intenzív Terápiáért Alapítvány elnöke, Zolnai Gergely, az OVB fiókvezetője, Bogár Beatrix, az OVB területi igazgatója és az OVB győri, Kálvária úti iroda irodavezetője, Árpási András, az OVB fiókvezetője, Székely Norbert, az OVB fiókvezetője.Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Gyermek Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás OsztályPetz Aladár Megyei Oktató Kórház Gyermek Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály

Az OVB Magyarország 500 ezer forinttal támogatta a győri Gyermek Intenzív Terápiáért Alapítványt. A felajánlás nagy segítséget jelentett ahhoz, hogy megvásárolhassák azt az új ultrahangos készüléket, amelynek komoly szerepe van a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Gyermek Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályán. Ide az olyan kritikus állapotú betegeket veszik fel, akiknél a gyors ellátás és döntés életet menthet. Az ilyen döntésekben segíthet az új eszköz.  

Kritikus helyzetekben a rendelkezésre álló idő sokszor nem teszi lehetővé a minden részletre kiterjedő ultrahangos vizsgálatot, ahogy a gyermekek szállítását sem. A gyermekintenzív osztályra került berendezés lényege az egyértelmű, célzott kérdések gyors megválaszolása. Nagy előnye, hogy az állapot változásának követése érdekében a helyszínen lévő készülékkel a vizsgálat többször is megismételhető. A gyors diagnosztika mellett az eszköznek beavatkozást segítő funkciói is vannak.  

Ráadásul a készülék a műtőben is jól használható, például az altatást kiegészítő érzéstelenítéseknél is alkalmazható. A fájdalmas beavatkozásokat a gyermekeknél mindig altatásban végzik, ám ezzel az eljárással az altatást biztonságosan ki tudják egészíteni érzéstelenítéssel is. Ezáltal egyrészt kevesebb altatószerre van szükség, másrészt a műtétet követő fájdalomcsillapítás is hatékonyabbá válik. 

„A nyugat-magyarországi régióban egyedül Győrben tudják most már ilyen készülékkel kezelni az intenzív ellátást igénylő gyermekeket, ezért is nagy öröm számunkra, hogy az OVB Magyarország és a győri Kálvária utcai iroda hozzájárulhatott az eszköz megvásárlásához” – mondta el az ünnepélyes átadón Bogár Beatrix, az OVB területi igazgatója és az iroda vezetője.

Vissza