Itt találhatod meg a 2023-as díjértesítődet

|

díjértékesítő
Mutatjuk, hol találhatod meg a díjértesítődet

Olvasási idő: kb. 3 perc

  • Mit tartalmaz a díjértesítő?
  • Honnan lehet letölteni a díjkimutatást?

Január 31-ig minden banknak el kellett küldenie ügyfelei számára az előző évre vonatkozó díjkimutatást, díjértesítőt. Ez a dokumentum számunkra azért fontos, mert itt részletezve és egyben láthatjuk, hogy valójában mennyibe került a bankszámla csomagunk. Sokan a bankszámla költségeibe csak azt számolják bele, hogy mennyi a havi díj, illetve a kártyadíj, holott sokszor az igazán nagy eltérések a banki díjak között vannak (pl. SMS díj, utalási és készpénzfelvételi költségek). Mindenkinek ajánlott ezt a levelet átnéznie, és abban az esetben, ha nem tetszik, amit látunk, akkor módosítsuk, amit tudunk (pl. SMS küldés letiltása, ha van banki applikációs értesítés), vagy keressünk jobb konstrukciót és váltsunk. (ennek lépéseiről ebből a cikkből tájékozódhatsz).

Hol találjuk a díjértesítőt?

Mivel nem mindig olyan könnyű megtalálni ezeket a dokumentumokat, ezért összegyűjtöttük, hogy egyes bankok online felületein hol találhatóak meg (ABC sorrendben listázva). 

CIB Internet Bank – webes felületen és applikációban is elérhető

A menübe belépve a Dokumentumok menüpontra (web) vagy annak ikonjára (applikáció) kattintva a Kivonat, díjkimutatás fülön belül érhető el a dokumentum. 

Elérési út: Dokumentumok > Kivonat, díjkimutatások


Erste Bank – George

Weben és applikációban a George felületén belül a szövegbuborék ikonra kattintva a menüponton belül a Digitális tárhelyen belül érhető el a dokumentum PAD_díjkimutatás néven. 

Elérési út: Szövegbuborék ikon > Digitális tárhely > PAD_Díjkimutatás


Gránit Bank – Gránit Net Bankban érhető el, applikációban nem

A webes felületen a baloldali menüsávon belül a Számlainformációk között található Éves díjkimutatás néven (megfelelő év kiválasztása mellett). 

Elérési út: Számlainformációk > Éves díjkimutatás


K&H Bank - e-banki, webes felületen érhető el, applikációban nem

A webfelületen az e-belépés menüponton belül "K&H e-posta" fülre3 kattintva, azonosítás után tudunk belépni a felületre. Majd az “értesítő” almenüt kiválasztva a dátum megadásával érhető el a díjkimutatás.  

Elérési út: e-dosszié > értesítő


MagNet – MagNet NetBank

A webes felületre belépve a bal oldali menüben Személyes, majd a Levelezés menüpontban található a Díjkimutatás (januári érkezési dátummal).

Elérési út: e-belépés > K&H e-posta > Értesítő

MagNet – MagNet NetBankban érhető el, appliikációban nem 

A webes felületre belépve a bal oldali menüben Személyes, majd a Levelezés menüpontban található a Díjkimutatás (januári érkezési dátummal). 

Elérési út: Személyes > Levelezés


MBH Bank korábban Budapest Bank– MBH Netbank 

Számlainformációkon belül a kivonatok menüpontban az Időszaknál adott év január 1-től február 1-ig terjedő időszak beállításával tölthető le a díjkimutatás. 

Elérési út: Számlainformáció > kivonatok  

MBH Bank korábban Budapest Bank– MBH Mobilapplikáció 

Menü gombra kattintva a Számlakivonatok almenüben a januári számlakivonattal együtt érhető el a díjkimutatás. 

Elérési út: Menü > Számlakivonatok 

MBH Bank korábban MKB bank– MBH Netbank webes felületen érhető el, applikációban nem 

Számlák áttekintésén belül a Számlakivonatok, dokumentumok menüpontban a Letölthető dokumentumok típusa szűrőnél az Értesítőt, Időszaknál pedig ez év januárt választva érhető el. 

Elérési út: Számlák áttekintése > Számlakivonatok dokumentumok > Letölthető dokumentumok (Értesítő), Időszak (január) 


MBH Bank korábban Takarék bank– MBH Netbank 

Folyószámlák áttekintésén belül az Elektronikus szolgáltatások menüpontban a Díjkimutatás almenüt, az időszaknál pedig az adott évet választva érhető el a kivonat. 

Elérési út: Folyószámlák áttekintése > Elektronikus szolgáltatások > Díjkimutatás, Időszak (adott év) 

MBH Bank korábban Takarék bank– MBH mobilapplikáció 

Menü gombra kattintva a Lekérdezések főmenüponton belül a Kivonatok és kimutatások menüpontban a Díjkimutatás almenüt, az időszaknál pedig az adott évet választva, és a letöltésre kattinva érhető el a kivonat. 

Elérési út: Menü > Lekérdezések > Kivonatok és kimutatások > Díjkimutatás, év megadás 


OTP Bank- Új Netbank 

A felhasználóra kattintva a Dokumentumaim menüpontban a dátum megadása, és az egyéb dokumentum típus kiválasztása után tölthető le a kivonat.  

Elérési út: Felhasználó neve > Dokumentumaim > Dátum > Egyéb 

OTP Bank - OTPdirekt webes felület

A bal oldali menüsorban a Számlakivonatok, szerződések, egyéb dokumentumok menüpontban található a Díjértesítés, ha a részletes keresést januárra állítjuk.  

Elérési út: Számlakivonatok, szerződések, egyéb dokumentumok > Díjértesítés

OTP Bank- mobilapplikáció 

A kijelző alján található Továbbiak ikonra kattintva a Dokumentumok menüpontot kiválasztva, az januári időszakra és az egyéb dokumentum típusra szűrve érjük el a díjkimutatás dokumentumot. 

Elérési út: Továbbiak > Dokumentumok


Raiffeisen – Raiffeisen DirektNetben érhető el, applikációban nem

A webes felületre belépve a Számlakivonatok, értesítők menüpontban, az Értesítők között található a Díjkimutatás nevű dokumentum.

Elérési út: Számlakivonatok, értesítők > Értesítők


Revolut applikáció

A Revolut e-mailt is küldött januárban, amiből a gombra kattintva elérhető a dokumentum. Másik lehetőség az applikációba belépve a Profilban (bal felső sarok) a Fiók menüpontban a Személyes számla alatt a Díjkivonat menüpontban évre bontva megtalálható. 

Elérési út: Profil > Fiók > Személyes számla > Díjkivonat


UniCredit Bank – webes felület

A webes eBanking felületen a Bankolás menüponton belül számlakiválasztás után, a Megtekintés gombra kattintva a Díjkimutatás kategóriában található. 

Elérési út: Bankolás > Számlakiválasztás > Megtekintés > Díjkimutatás

UniCredit Bank – mBanking applikáció

Az mBanking applikáció alsó menüsávjában a jobb szélső Egyéb ikonra (3 pont …) kattintva, a Dokumentumok között található. Az adott tárgyév január 15 és 30. között található meg a kimutatás.

Elérési út: Egyéb (…) > Dokumentumok/*

Szeretnéd tudni, hogy van-e kedvezőbb bankszámlacsomag a piacon? Váltanál, de nincs időd utánanézni az ajánlatoknak? Szakértő tanácsadóink szívesen segítenek!

Olvassa el:

Bankszámla értesítő

| OVB Vermögensberatung Kft.

Bankszámlaváltás – nem is olyan bonyolult, mint gondoljuk

Legtöbben, annak ellenére, hogy nem vagyunk elégedettek a meglévő banki szolgáltatásunkkal, mégsem váltunk. Ennek több oka lehet. Első, hogy nem tudjuk mennyit spórolhatunk és mennyivel kedvezőbb ajánlatot találhatunk más bankintézetnél. A második ok, hogy visszatart minket a bankszámlaváltással együtt járó ügyintézésnek már a gondolata is. Pedig sokat spórolhatunk, akár évi több tízezer forintot és kaphatunk bankolási szokásainkhoz jobban passzoló funkciókat, szolgáltatásokat is szerezhetünk. Még egy jó hír, hogy a bankszámlaváltás sokkal egyszerűbb folyamat, mint gondoljuk.

OVB blogcikk

| OVB Vermögensberatung Kft.

Egy banki levél, amiből tényleg kiderül, hogy mennyi a havi számlavezetési díjunk

Sokan meglepődnek, amikor rájönnek, hogy a bankszámla havi számlavezetési díja és a bankszámlához kapcsolódó szolgáltatások után fizetett átlagos havi díj korántsem szinonimái egymásnak. Amikor bankszámlacsomagot választunk, e tévhit miatt arra figyelünk leginkább, hogy alacsony legyen a számlavezetési díjunk, pedig érdemesebb az utóbbival is számolnunk, vagyis a szolgáltatási díjakat is összehasonlítani, ha tényleg kedvező ajánlatot szeretnénk választani.