Hogyan értelmezzük a lakásbiztosítási díjértesítőnket?

|

lakásbiztosítás értesítőlakásbiztosítás értesítődet itt találod

Minden évben a biztosítási évforduló előtt kb. 60 nappal megkapjuk lakásbiztosításunk díjértesítőjét, amiben a következő biztosítási évre vonatkozó változásokról tájékoztat minket a biztosítónk. Az idei évi értesítő kicsit másmilyenebb lesz, ugyanis az építőipari áremelkedések nagy mértéke miatt jelentősebb díjnövekedést láthatunk az ajánlatunkban.

Hogyan értelmezzük ezt az ajánlatot?

A biztosítónk a KSH adatai alapján értékkövetés céljából megemeli az ingatlanunk és ingóságaink biztosítási összegét, hogy elkerülje az alulbiztosítottság veszélyét. Ez azt jelenti, hogy az értékkövetés miatt egy esetleges káreseménykor biztosítási fedezettel rendelkezzünk a dráguló építési és/vagy javítási költségekre (munkadíj, alapanyagárak).

Mi a teendőnk, ha megkapjuk a díjértesítőt? - Több lehetőségünk is van.

Ha nem csinálunk semmit, akkor automatikusan elfogadjuk az új díjszabást, és az évfordulót követően eszerint fizetjük a lakásbiztosítást, és azokkal a kondíciókkal, fedezeti összegekkel lesz biztosítva ingatlanunk. Ennek az lehet a veszélye, hogy nem tartalmazza az ingatlan és ingóságban időközben általunk történt értékkövetést. Amennyiben az ingatlant a lakásbiztosítás kötést követően felújítottuk, bővítettük (pl. beépítettük a tetőteret, napelemet vagy klímát szereltettünk fel, nyílászárót cseréltettünk), új értéktárgyak kerültek be (pl. műtárgyat örököltünk, új szórakoztatási elektronikai terméket vagy bútorokat vettünk), akkor az ingatlan és ingóságok biztosítási összegét javasolt módosítani a szerződésünkben. Így azáltal, hogy a valós értékek lesznek fedezetbe vonva, nem csúszunk alulbiztosítottságba, tehát elkerüljük annak a veszélyét, hogy egy káresemény esetén ne kapjuk meg a teljes összeget a kár helyreállításához.

Másik hátulütője lehet annak, hogyha nem reagálunk, hogy úgy fogadjuk el az ajánlatot, hogy nem hasonlítjuk össze más biztosítók lakásbiztosítási ajánlataival a meglévő szerződésünket. Így eleshetünk a spórolás lehetőségétől és akár kedvezményektől, kiegészítő szolgáltatásoktól is.

Azt is megtehetjük, hogyha a biztosítónk értékkövető ajánlatát nem akarjuk elfogadni, akkor írásban a megadott határidőn belül írásban jelezzük feléjük, hogy nem kívánunk élni a lehetőséggel. Ezt a lehetőséget nem javasoljuk az alulbiztosítottság veszélye miatt.

Ha már rendelkezünk lakásbiztosítással, legyen szó ingatlan vagy ingatlan és ingóság biztosításról, akkor úgy van értelme szerződnünk, hogy a biztosítás valódi védelmet jelentsen értékeinkre.

Amennyiben szükséges módosítani a szerződést vagy jobb ajánlatot szeretnénk választani, szakértőink segítenek a döntéshozásban és az ügyintézésben is.

Olvassa el:

Lakáskampány

| OVB Vermögensberatung Kft.

Lehet, hogy nem megfelelő védelmet nyújt a lakásbiztosításunk? 

Lakásunk, otthonunk és a benne tárolt értéktárgyak az évek alatt változnak. Viszont a lakásbiztosításunk automatikusan nem követi le ezeket a változásokat. Miért lehet ez probléma? Mert egy nem aktualizált lakásbiztosítás nem nyújt számunkra megfelelő védelmet, így egy esetleges káresemény során nem biztos, hogy a biztosító teljes mértékben megtéríti a kárunkat.  

Bankszámla értesítő

| OVB Vermögensberatung Kft.

Bankszámlaváltás – nem is olyan bonyolult, mint gondoljuk

Legtöbben, annak ellenére, hogy nem vagyunk elégedettek a meglévő banki szolgáltatásunkkal, mégsem váltunk. Ennek több oka lehet. Első, hogy nem tudjuk mennyit spórolhatunk és mennyivel kedvezőbb ajánlatot találhatunk más bankintézetnél. A második ok, hogy visszatart minket a bankszámlaváltással együtt járó ügyintézésnek már a gondolata is. Pedig sokat spórolhatunk, akár évi több tízezer forintot és kaphatunk bankolási szokásainkhoz jobban passzoló funkciókat, szolgáltatásokat is szerezhetünk. Még egy jó hír, hogy a bankszámlaváltás sokkal egyszerűbb folyamat, mint gondoljuk.