Balesetek a profi sportban – megfelelő fedezet az OVB-vel

Dudás Norbert egykori profi sportoló, aki a Magyar Torna Szövetség csapatának tagjaként több világbajnokságon is részt vett. Legnagyobb sikere egy világbajnoki bronzérem volt. Karrierje során saját bőrén kellett megtapasztalnia, hogy mennyire fontos a megfelelő biztosítás a lehetséges sportsérülések ellen.

Remek sport, magas sérülési kockázat

A torna nagy igénybevétellel járó sportág, amely kemény edzést igényel és nagy sérülési kockázattal jár. Ha egy profi sportoló megsérül, először is nem vehet részt edzéseken és versenyeken. Ennek megfelelően a jövedelme is csökken. Ennél is fontosabb, hogy megvédje magát az ilyen helyzetekkel szemben. Norbert most tapasztalatból beszél. Egy nemzetközi verseny során súlyos térdsérülést szenvedett. "Egy németországi versenyen vettem részt, amikor rosszul értem földet" - meséli Norbert. Szerencsére a tornaszövetség ekkor már együttműködött az OVB-vel.

Felelősség a sportolókért

A sportolók védelme edzőjük vagy menedzserük felelőssége is. Az ötlet, hogy megbízható pénzügyi partnert találjanak a fiatal sportolók támogatására, Magyar Zoltántól, a Magyar Torna Szövetség elnökétől származik. Zoltán, aki maga is kétszeres olimpiai bajnok, a helyi versenyekért felel az egyesület minden szakágában. „A profi sportoló élete nagyon izgalmas és változatos, ugyanakkor kockázatos is. Ezért olyan biztosítást kerestünk, amely biztonságot nyújt a sportolóknak sérülések esetén "- magyarázza Zoltán, aki rendkívül elégedett az OVB által nyújtott szolgáltatással. Minden korábban sérült sportoló a lehető legjobb ellátást kapta. "Az OVB-től mindig minden szükséges információt megkapunk Ott egyszerűen a legjobb pénzügyi és biztosítási szakemberek dolgoznak – mindannyian profik”- tette hozzá Zoltán.

Több mint puszta pénzügyi tanácsadás

Norbert teljes mértékben egyetért ezzel. Balesetét követően a tornaszövetség azonnal felvette a kapcsolatot az OVB tanácsadójával, Ingrid Oldalovval. „Ingrid az első találkozástól kezdve nagyon barátságos és segítőkész volt. Azonnal látható volt, hogy az ügyem nagyon fontos volt számára. Még az egyik versenyemre is eljött, hogy támogasson. Később megismertem a családját is, barátságunk pedig a mai napig tart. ”- meséli Norbert. Az összeg, amelyet Norbert az OVB védelmének köszönhetően kapott, sokat segített neki a rehabilitációban. Csak így tudott a lehető leggyorsabban visszatérni a mindennapi sporthoz. „Nem tudom, hogy alakult volna az egész történet Ingrid és az OVB támogatása nélkül. Mindenkinek, beleértve a profi sportolókat is, azt javaslom, hogy biztonságuk érdekében állítsák az OVB-t a maguk szolgálatába.”