Az OVB a nehéz körülmények ellenére is megerősíti korábbi előrejelzését

|

OVB eredményOVB eredmény

Az OVB Holding AG, Európa egyik vezető pénzügyi közvetítőcsoportja 2022 első kilenc hónapjában tovább haladt a növekedési pályáján. A társaság által kiszolgált ügyfelek száma csoportszinten 4,1 százalékkal 4,26 millióra emelkedett. Az OVB vezető pénzügyi közvetítőinek száma is 3,3 százalékkal, 5648 főre nőtt. Az egyre komolyabb kihívásokkal teli gazdasági környezetben a konszern 5,5 százalékkal, 247,2 millió euróra növelte a közvetítésből származó bevételeit az előző évhez képest. A közép- és kelet-európai régió különösen dinamikusan fejlődött, itt ez utóbbi szám 12,3 százalékkal, 127,5 millió euróra nőtt. Mindeközben a német piac érzékelhető visszafogottságot mutatott az egyes üzleti és ügyfélszegmensekben, a dél- és nyugat-európai régió összességében enyhe bevételnövekedést ért el.

A tavalyi eredménynövekedés után az első kilenc hónapban az EBIT az előző év azonos időszakához képest 5,9 százalékkal, 16,3 millió euróról 15,4 millió euróra csökkent. Ez leginkább az inflációval összefüggő költségnövekedésnek tudható be. Emellett a vállalati stratégia következetes végrehajtása növeli az operatív tevékenységek költségeit, ugyanakkor tehermentesíti a központi területeket.

Mario Freis, CEO, OVB Holding AG elnök-vezérigazgatója elmondta: „Az európai gazdasági környezet jelenleg súlyos terhelésnek és kockázatoknak van kitéve. Ez egyre nagyobb kihívások elé állítja a háztartásokat, és egyben növeli az emberek igényét a tanácsadásra Európában.”

Kitekintés az egész évre

Az ukrajnai háború, az energiaválság, a gyorsuló infláció, valamint a COVID-19 világjárvány és annak a gazdaságra és a társadalomra gyakorolt hatása nagy kockázatokkal és bizonytalanságokkal terheli meg a jövőbeli üzleti fejlődésre vonatkozó előrejelzéseket. Az első kilenc hónap stabil üzleti fejlődése és az OVB kiterjedt nemzetközi pozíciói alapján az igazgatótanács mégis fenntartja a folyó üzleti évre vonatkozó előrejelzését: a közvetítési árbevétel várhatóan 315 és 330 millió euró között alakul, az üzemi (üzleti) tevékenység eredménye pedig 22 és 25 millió euró közé emelkedik majd.