Az OVB egy újabb vonzó piacon jelent meg Belgiumban

• Az OVB megvásárolta a genti székhelyű belga alkuszvállalat, a NV összes részvényét
  • Az OVB folyamatosan terjeszkedik Európában és további növekedési potenciálokat nyit meg magának

2018 december 11., Köln. Az OVB pénzügyi közvetítő konszern immár Európa 14 piacán van jelen sikeresen és az „OVB Evolution 2022” vállalati stratégiája keretében a belgiumi felvásárlással tovább folytatja európai terjeszkedését. Az 1841-ben alapított nagy hagyományokkal rendelkező Willemot vállalat alkuszi tevékenységet végez és ezen kívül alkuszplatformként is működik. A 2017-es üzleti évben a Willemot NV 11,9 millió euró forgalmat ért el.

„Örömmel tekintünk a közös jövő elé és biztos vagyok benne, hogy profitálni fogunk a vezetőség sokéves tapasztalatából, valamint a vállalat meglévő infrastruktúrájából és szilárd piaci pozíciójából. Egy gyors és határozott piacra léptünk most be”, mondta Mario Freis, az OVB Holding AG vezérigazgatója.

Az OVB a Willemot márkanév megtartásával fogja tovább vinni a vállalatot, amelyet Benoît Willemot és Diederik Deman, az üzletvezetés tagjai irányítanak. „A vállalat hagyományait szem előtt tartva a folyamatosságot és a stabilitást fogjuk erősíteni.”

A szerződéses partnerek, az OVB Holding AG és az AG Insurance NV tájékoztatni fogják a belga pénzügyi piaci felügyeletet, az FSMA-t (Financial Services and Markets Authority) a tranzakcióról. A folyamat várhatóan 2019 első negyedévének végére zárul le.