Az OVB erős eredmény- és forgalomnövekedéssel kezdi meg a 2024-es üzleti évet

|

Első negyedév
Az OVB 2024-es első negyedéves jelentése

Olvasási idő: kb. 3 perc

  • A tanácsadói bevételek nagyon jelentősen, 16,1 százalékkal nőnek
  • 37,2 százalékos EBIT növekedés
  • Az egy részvényre jutó nyereség csaknem megduplázódott
  • Az ügyfélkör 6,5 százalékkal emelkedett

Az OVB Holding AG, Európa egyik vezető – kölni székhelyű – pénzügyi közvetítőcsoportja sikeresen kezdte a 2024-es pénzügyi évet. Az előző év azonos negyedévéhez képest (2023 első negyedéve: 83,4 millió euró) a tanácsadói bevételek jelentősen, 16,1 százalékkal 96,8 millió euróra nőttek. A konszern mindhárom szegmense forgalomnövekedést ért el. Németországban 6,8 százalékos forgalomnövekedés valósult meg, míg a közép-, és kelet-európai szegmensben jelentősen, 16,5 százalékkal nőtt a közvetítői bevétel. A legdinamikusabb 2024 első negyedévében, 20,5 százalékos forgalomnövekedéssel, a dél- és nyugat-Európai szegmens mutatkozott, az előző év azonos negyedévével összevetve.

A jelentési időszakban Európa-szerte az ügyfelek száma 6,5%-kal 4,55 millióra nőtt. Az OVB értékesítési csapata 2024 első három hónapjában 2,7 százalékos, 5939 főállású pénzügyi közvetítőre történő növekedést könyvelhetett el.

Az OVB Csoport 37,2 százalékkal, 3,1 millió euróról 4,3 millió euróra javította operatív eredményét (EBIT) a jelentési időszakban. A közép- és kelet-európai szegmensben az EBIT 2,7 millió euróról 4,6 millió euróra emelkedett, ami jelentős, 68,2 százalékos növekedésnek felel meg. Ezzel szemben a dél- és nyugat-európai szegmens operatív eredménye 39,8 százalékkal 1,7 millió euróra nőtt. A németországi szegmensben az eredmény alakulását a terveknek megfelelően a digitalizációra és a képzésre fordított kiadások jelentős növekedése jellemezte. Itt az EBIT 1,4 millió euróról 0,8 millió euróra csökkent.

A konszerneredmény a részvényesek osztaléka után 4,4 millió eurót tett ki, ami 87,2 százalékkal több az előző évinél. Ennek megfelelően az egy részvényre jutó eredmény 0,16 euróról 0,31 euróra nőtt, azaz csaknem megduplázódott.

Mario Freis, CEO, OVB Holding AG, elégedett: „Ahogy vártuk, a növekedési lendület mindhárom szegmensben tovább erősödött. A jelentős árbevétel-növekedést az operatív eredmény erőteljes emelkedése kísérte. Jó úton haladunk az idei évre előrejelzett céljaink elérése felé.

Kitekintés az egész évre

Az OVB Holding AG igazgatótanácsa arra számít, hogy tovább folytatódik a pozitív tendencia a forgalom alakulásában. Az általános gazdasági növekedés napjainkat jellemző bizonytalanságát figyelembe véve az OVB a közvetítésekből származó árbevétel alakulását konszernszinten a 360–385 millió eurós sávba jelzi előre a 2024-es üzleti évben. Az új „OVB Excellence 2027” aktuális stratégiához kapcsolódó kiadások fényében 17 és 20 millió euró közötti üzemi eredmény várható.