5 tipp pénzügyi tanácsadói állásinterjúra

|

Egy pályázó a pénzügyi tanácsadói interjún
A leglényegesebb dolgok pénzügyi tanácsadóként vagy referensként egy állásinterjún

Olvasási idő: kb. 3 perc

  • A pénzügyi tanácsadóként végzett munka általában változatos feladatokkal, nagyfokú önállósággal és nagyon jó előrelépési lehetőségekkel jár.
  • A legfontosabb, hogy jól érezd magad, és hogy elkötelezett légy a munkád iránt. Előzetes tapasztalatodtól és tudásszintedtől függően egyénileg felkészítenek és betanítanak a munkádra – akár teljesen kezdő szintről is.
  • A legfontosabb az interjún, hogy minél többet mutass meg magadból és a személyiségedből.
  • Emellett előny, ha előzetesen megismerkedsz a pénzügyi tanácsadóként végzett munkával és a hozzá tartozó követelményekkel, a megtanultakat pedig később az állásinterjún be is tudod majd mutatni.

Tanácsot adni, és segíteni az embereknek, mindig új megoldásokat kidolgozni és a magad ura lenni – az önállóan végezhető pénzügyi tanácsadói munka nem véletlenül egyre népszerűbb, különösen a fiatalok körében. Itt megtudhatod, mi a fontos egy pénzügyi tanácsadói állásinterjún valamint, hogy mit kell tudnod ahhoz, hogy megfelelően felkészülhess rá!

Egy pénzügyi tanácsadónak színes és változatos a napi munkája: az ügyféltalálkozók, a csapatmunka és a folyamatos továbbképzések között rengeteg lehetőség van a személyes fejlődésre is. Minden nap változatos, és szinte soha nem ugyan olyan, ráadásul még a saját magad ura is lehetsz, így nem véletlen, hogy sok újoncot vonz ez a szakma. Ha pedig benned is megvannak azok az alapvető személyiségbéli követelmények, amelyek szükségesek ehhez a munkához, és el is tudod képzelni, hogy pénzügyi tanácsadó légy, az első lépést azzal, hogy elolvastad a cikkünket meg is tetted az álmaid felé. Ezután már csak az állasinterjú alapjait kell elsajátítanod, mielőtt gyakorlatban is bizonyítanád a tehetséged!

Hogyan válhatsz pénzügyi tanácsadóvá?

A motiváció és az eltökéltség a két legfontosabb alapfeltétel, ha pénzügyi tanácsadói karriert szeretnél elindítani. A jó hír viszont, hogy nem kell szakembernek lenned ahhoz, hogy kipróbálhasd magad ebben a szakmában.

Ha például, egy olyan nagy cég áll mögötted, mint az OVB, lehetőséged lehet arra, hogy mindenféle előképzettség nélkül belevágj, és általuk kapd meg a szükséges képzéseket, amelyek segítenek abban, hogy megtanulj mindent, amire szükséged van ehhez a munkához.

Fontos, hogy légy kommunikatív és szeress emberekkel dolgozni, mert a tanácsadói munka lényege: tanácsadás nagyon különböző személyiséggel rendelkező ügyfeleknek, akiknek külön-külön megvannak a sajátos kívánságai és igényei. Épp ezért, neked képesnek kell lenned arra, hogy könnyen egy másik személy helyébe képzeld magad, és tudnod kell empatikusan reagálni a problémákra és a kérésekre.

Illetve: Attól függetlenül, hogy a saját főnököd lehetsz, ahhoz, hogy a legjobb eredményeket érhesd el, tudnod kell csapatban dolgozni. A csapatban való munkavégzés képessége épp ezért különösen fontos, ha OVB-s pénzügyi tanácsadó szeretnél lenni.

Egy pályázó OVB-s nyakkendőt köt

Határozottságra is szükséged van: Ha viszont fejlődni szeretnél, és előrébb kerülni a ranglétrán, akkor az OVB-t neked találták ki, mert a jó munkáért cserébe magasabb fellelőséget is vállalhatsz majd. Például, ehhez olyan dolgok szükségesek, mint az, hogy logikusan építed fel a napi munkameneted, vagy hogy motivált tudsz maradni hosszabb távon is.

Ha úgy érzed, a pénzügyi tanácsadói munkát neked találták ki, egyszerűen vedd fel a kapcsolatot az OVB egyik hozzád közel levő pénzügyi tanácsadójával és kérj időpontot egy interjúra. Ezáltal nemcsak első kézből tudhatsz meg minden fontosat a munkáról, de lehetőséged lesz arra, hogy meggyőzd a leendő kollégádat az erősségeidről, és arról, hogy ezt a munkát neked találták ki.

Tippek pénzügyi tanácsadói állásinterjúhoz

Közeleg az időpont?? Ne aggódj! Itt van néhány tipp, amivel könnyen felkészülhetsz, hogy az interjún a legjobb oldaladról mutathasd meg magad. Nekünk a személyiséged számít – így az a feladatod, hogy ezt megmutasd!

1.Tipp: légy Önmagad

Az első és legfontosabb követelmény, hogy hiteles és őszinte légy. A mi célunk az, hogy megismerjünk téged, és megtudjuk, ki vagy. Ehhez viszont nem jó, ha előre bemagolt mondatokat adsz elő, és mi nem is ezt várjuk el tőled. Azt szeretnénk, hogy mutasd meg nyíltan, ki vagy – minden oldaladdal és különleges tulajdonságoddal együtt.

Egy pénzügyi tanácsadó egy jelöltet interjúztat

2.Tipp: Készülj fel

Mielőtt megérkeznél az interjúra, mindenképpen érdemes előzetesen alaposan tájékozódni a pénzügyi tanácsadói munkáról. Ez azért jó, mert így lehet egy alapod arról, hogy mit csinál egy pénzügyi tanácsadó munka közben, mi a munkaköre és milyen célok vezérlik. Így, azt is megtudhatod, hogy a munka melyik része a legérdekesebb számodra, és mi az, amire összpontosítani szeretnél majd. Ezzel kapcsolatban viszont rengeteg információt találsz a karrier szekciónkban például.

3.Tipp: Mondd el, hogy miért megfelelő számodra ez a munka

Ha előzetesen utánajársz minden fontos információnak a munkával kapcsolatban, hamar rá fogsz jönni, hogy el tudod-e képzelni, hogy ezen a területen építs karriert. Ne feledd, csak akkor fogsz tudni másokat meggyőzni arról, hogy ez a pálya neked való, ha te magad is úgy érzed!

4.Tipp: Érezd jól magad

Szeretnénk, hogy jól éreznéd magad, hogy szenvedélyesen végezhesd a munkádat. Ez számunkra sokkal fontosabb, mint a szakmai ismeretek vagy az előzetes tapasztalat - mert a megfelelő motiváció mellett bármit képes leszel megtanulni, amire a mindennapi munkád során szükséged lehet. Mutasd meg nekünk az interjún, hogy valóban szeretnéd ezt a munkát végezni és tényleg szeretnél emberekkel dolgozni!

5.Tipp: Mutasd meg az erősségeid, és azt, hogy mit tudsz

Azt, hogy mik az erősségeid, te tudod a legjobban. Szeretsz emberekkel beszélgetni és mindig képes vagy másokat motiválni? Kivételesen empatikus vagy, és hamar megérted, mire van szüksége a másiknak? Vagy éppen különösen alaposan és strukturáltan dolgozol, és mindig megtalálod a legjobb megoldást a feladatodra? Nem számít, mi illik hozzád leginkább: mesélj nekünk róla! Nem érdemes viszont túloznod vagy túl szerénynek lenned. Csak maradj a tényeknél, és ne félj megnevezni az erősségeidet.

Olvassa el:

karrierépítés

| OVB Vermögensberatung Kft.

Első munkahely – Mire érdemes figyelni pályakezdőként?

Még a karriered elején állsz, és keresed az első munkahelyed? Összefoglaltuk neked a legfontosabb infókat a jelentkezéssel és a fizetéssel kapcsolatban. Reméljük segíthetünk.

Biztosításpiaci számok

| OVB Vermögensberatung Kft.

Ismét kétszámjegyű bővülés a hazai biztosítási piacon

A járvány okozta kezdeti lelassulás után tavaly már ismét 10,4%-kal növekedett a magyar biztosítási piac díjbevétele. A rendszeres díjas unit-linked életbiztosítások szinte valósággal szárnyaltak: 34%-kal több pénzt helyeztünk el ezekben, mint az „utolsó békeévben”, 2019-ben, miközben a szerződésszám messze nem nőtt ilyen mértékben. A nem-élet üzletág, azon belül különösen a KGFB egyelőre lassabban növekszik, ami jórészt az alacsonyabb kárkifizetésekkel magyarázható, de az infláció miatt átmenetinek tűnő jelenség. A biztosítók profitja valamelyest csökkent: 82-ről 80 milliárd forintra – derül ki a Portfolio.hu írásából, az MNB statisztikái alapján.