Itt találod a bankszámla díjkimutatásodat

|

bankszámla díjértesítőItt találod a bankszámla díjkimutatásodat

Minden év januárjában küldi el bankunk az előző évre vonatkozó díjkimutatásunkat. Ez a dokumentum azért fontos, mert itt részletezve, egyben láthatjuk, hogy valójában mennyibe került nekünk a bankszámla csomagunk. Sokan azt veszik alapul egy bankszámla kiválasztásánál, hogy mennyi a havi díj, pedig sokszor az igazán nagy eltérések a banki díjak között vannak (pl. SMS díj, utalási és készpénzfelvételi költségek).  Mindenkinek ajánlott ezt a levelet/kimutatást átnézni, és ha nem tetszik, amit látunk, akkor módosítsuk, amit tudunk (pl. SMS küldés letiltása, ha van banki applikációs értesítés), vagy keressünk jobb konstrukciót és váltsunk (ennek lépéseiről ebből a cikkből tájékozódhatsz).

Hol találjuk a díjértesítőt?

A nulladik lépés, megtalálni a Díjértesítőt, ami, ha online érkezik, nem mindig annyira egyszerű. Ezért összegyűjtöttük, hogy egyes bankok online felületein hol található a kimutatás (ABC sorrendben listázva).

CIB Internet Bank – webes felületen és applikációban is elérhető

A menübe belépve a Dokumentumok menüpontra (web) vagy annak ikonjára (applikáció) kattintva a Kivonat, díjkimutatás fülön belül érhető el a dokumentum.

Elérési út: Dokumentumok > Kivonat, díjkimutatások

Erste Bank – George

Weben és applikációban a George felületén belül a szövegbuborék ikonra kattintva a menüponton belül a Digitális tárhelyen belül érhető el a dokumentum PAD_díjkimutatás néven.

Elérési út: Szövegbuborék ikon > Digitális tárhely > PAD_Díjkimutatás

Gránit Bank – Gránit Net Bankban érhető el, applikációban nem

A webes felületen a baloldali menüsávon belül a Postaládában a Beérkezett levelek között található Tájékoztató lakossági folyószámla Díjkimutatásáról néven (érkezési dátum januári).

Elérési út: Postaláda > Beérkezett levelek > Tájékoztató lakossági folyószámla Díjkimutatásról

K&H Bank - e-banki, webes felületen érhető el, applikációban nem

A webfelületen az e-dossziét lenyitva az értesítő menüpont alatt található, ha januárra szűrünk.

Elérési út: e-dosszié > értesítő

MagNet – MagNet NetBank

A webes felületre belépve a bal oldali menüben Személyes, majd a Levelezés menüpontban található a Díjkimutatás (januári érkezési dátummal).

Elérési út: Személyes > Levelezés

MKB Bank – MKB NetBANKárban érhető el, applikációban nem

Számlák áttekintésén belül a Számlakivonatok, dokumentumok menüpontban a Letölthető dokumentumok típusa szűrőnél az Értesítőt, Időszaknál pedig ez év januárt választva érhető el.

Elérési út: Számlák áttekintése > Számlakivonatok dokumentumok > Letölthető dokumentumok (Értesítő), Időszak (január)

OTP Bank - OTPdirekt internetbankban érhető el, applikációban nem

Az OTPdirekt webes felületén a bal oldali menüsorban a Számlakivonatok, szerződések, egyéb dokumentumok menüpontban található a Díjértesítés, ha a részletes keresést januárra állítjuk. A mobil applikációban jelenleg nem elérhető a dokumentum.

Elérési út: Számlakivonatok, szerződések, egyéb dokumentumok > Díjértesítés

Raiffeisen – Raiffeisen DirektNetben érhető el, applikációban nem

A webes felületre belépve a Számlakivonatok, értesítők menüpontban, az Értesítők között található a Díjkimutatás nevű dokumentum.

Elérési út: Számlakivonatok, értesítők > Értesítők

Revolut applikáció

A Revolut e-mailt is küldött januárban, amiből a gombra kattintva elérhető a dokumentum. Másik lehetőség az applikációba belépve a Profilban (bal felső sarok) a Számlák menüpontban a Dokumentumok között is megtalálható.

Elérési út: Profil > Számlák > Dokumentumok

Takarék Bank – Takarék Netbank

Webes és applikációs felületen belül egyaránt az Elektronikus szolgáltatások menüpont alatt, az Elektronikus számla szolgáltatások között a Díjkimutatás menüpontban található meg.

Elérési út: Elektronikus szolgáltatások > Elektronikus számla szolgáltatások > Díjkimutatások

UniCredit Bank – webes felületen és applikációban is elérhető

A webes eBanking felületen a Bankolás menüponton belül számlakiválasztás után, a Megtekintés gombra kattintva a Díjkimutatás kategóriában található.

Elérési út: Bankolás > Számlakiválasztás > Megtekintés > Díjkimutatás

Az mBanking applikáció alsó menüsávjában a jobb szélső Egyéb ikonra (3 pont …) kattintva, a Dokumentumok között található.

Elérési út: Egyéb (…) > Dokumentumok

Szeretnéd tudni, hogy van-e kedvezőbb bankszámlacsomag a piacon? Váltanál, de nincs időd utánanézni az ajánlatoknak? Szakértő tanácsadóink szívesen segítenek!

Olvassa el:

Bankszámla értesítő

| OVB Vermögensberatung Kft.

Bankszámlaváltás – nem is olyan bonyolult, mint gondoljuk

Legtöbben, annak ellenére, hogy nem vagyunk elégedettek a meglévő banki szolgáltatásunkkal, mégsem váltunk. Ennek több oka lehet. Első, hogy nem tudjuk mennyit spórolhatunk és mennyivel kedvezőbb ajánlatot találhatunk más bankintézetnél. A második ok, hogy visszatart minket a bankszámlaváltással együtt járó ügyintézésnek már a gondolata is. Pedig sokat spórolhatunk, akár évi több tízezer forintot és kaphatunk bankolási szokásainkhoz jobban passzoló funkciókat, szolgáltatásokat is szerezhetünk. Még egy jó hír, hogy a bankszámlaváltás sokkal egyszerűbb folyamat, mint gondoljuk.

OVB blogcikk

| OVB Vermögensberatung Kft.

Egy banki levél, amiből tényleg kiderül, hogy mennyi a havi számlavezetési díjunk

Sokan meglepődnek, amikor rájönnek, hogy a bankszámla havi számlavezetési díja és a bankszámlához kapcsolódó szolgáltatások után fizetett átlagos havi díj korántsem szinonimái egymásnak. Amikor bankszámlacsomagot választunk, e tévhit miatt arra figyelünk leginkább, hogy alacsony legyen a számlavezetési díjunk, pedig érdemesebb az utóbbival is számolnunk, vagyis a szolgáltatási díjakat is összehasonlítani, ha tényleg kedvező ajánlatot szeretnénk választani.